Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Samverkanskonferens mot våld i nära relationer

Omsorg & stöd

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

För tredje året i rad arrangerade Sollentuna kommun tillsammans med Sigtuna, Upplands Väsby, Järfälla och Upplands Bro samt Polisen en konferens för att öka samverkan mot våld i nära relationer.

I år handlade konferensen om våldsutövarna och talarna kom bl.a. från frivården, domstol, Operation Kvinnofrid och Kvinnojouren i Salten, Norge. Tidigare år har temat för konferensen varit våldsutsatta kvinnor och barn. 

- Det här är en helt unik konferens, för den har så många parter och är på så praktisk, ”hands-on nivå”. Här kan vi verkligen arbeta med frågan tillsammans. Det finns ingenting liknande någon annanstans i Sverige, säger Erika Gyllenswärd, gruppchef för brottsoffersamordning från Polisen i norrort och en av arrangörerna till konferensen.

Olga Persson, generalsekreterare för Unizon, var moderator under konferensen och bland deltagarna på konferensen fanns personer från skolan, polis, kriminalvård, socialtjänsten, landstingen, kyrkan och civilsamhället.

– Det är otroligt viktigt med en fungerande samverkan för att vi ska kunna ge ett så gott stöd som möjligt – tillsamman kan vi göra skillnad, säger Karin Adaszak, relationsvåldssamordnare i Sollentuna kommun. 

Lär mer om våld i nära relationer