Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Skolmåltider

Klimatsmart vecka i skolmatsalarna

Skola & förskola

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Under vecka 17 uppmärksammar skol- och förskolerestaurangerna runt om i Sollentuna kommun vikten av att äta klimatsmart och att välja råvaror som finns tillgängliga på nära håll.

- Vi behöver alla bli mer medvetna om hur vi kan äta mer klimatsmart, säger barn-och utbildningskontorets kostekonom Liselott Karlsson. Det är jättekul att vi tillsammans med våra matleverantörer kan sprida kunskap till alla elever och barn som finns i våra skolor och förskolor. Upplägget kan skilja sig åt, så fråga på din skola vad som kommer att hända just där under Klimatsmarta veckan!

Åsa Ericson, sektorgruppchef för Fazer i Sollentuna:

- Att arbeta klimatsmart är både viktigt och självklart för oss på Fazer. Under den här veckan kommer vi att intensifiera arbetet både i köken och i restaurangerna och visa eleverna att det både är lätt och gott att välja den klimatsmarta vägen. Vi kommer att prata om hur man som gäst i våra restauranger kan bidra till klimatsmart hantering av maten och råvarorna. Vi kommer också att bjuda på enkla smakrika ”snacks” under veckan på de olika skolorna.

ISS Facility Services arbetar också med många klimatsmarta händelser under veckan. Det kommer finnas två helvegetariska dagar och uppmuntran till att äta mer frukt och grönt. De lyfter även matsvinnsfrågan och visar på hur viktigt det är för miljön att inte slänga mat.

- Klimatsmarta veckan återkommer varje termin för att hela tiden aktualisera fler frågor kring miljön och maten, säger Liselott Karlsson.