Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Kulturskolan 70 år

Invigning med musik, dans, tal och tårta

Uppleva & göra

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

I lördags invigde vi kulturskolans nya lokaler. Det blev en fin tillställning där elever och lärare bjöd på högklassig underhållning. Efteråt fick alla barn som ville prova på kulturskolan olika ämnen.

I år fyller kulturskolan 70 år. Det firar vi under våren med flera stora konserter och den stora invigningsfesten som ägde rum i lördags. Många nyfikna kom för att se lokalerna som dagen till ära var smyckade med blommor och bilder av skolans bildelever. Från flera scener och från alla övningsrum, danssal och orkestersal strömmade musik och besökarna fick se både elever och lärare bjuda på sig själva.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Magnus Ramstrand (KD)´höll ett tal med anekdoter från skolans historia som grävts fram ur kommunarkivet:

”Musikskolan var en del av den bildningsverksamhet som var viktig och kom igång på allvar efter andra världskriget. Ambitionen var att nå en bred allmänhet. Musikskolan skulle vara öppen också för ”begåvade och medellösa elever”. Jag läser om tre elever som avstängdes från musikskolan för att de visat alltför litet intresse och gjort för små framsteg.

Ur verksamhetsberättelsen 1955 kan man läsa: Musikskolan är Sollentuna köpings värdefulla bidrag till den aktiva musikodling bland de breda lagren ur vilken ett folks musikkultur springer fram”.

När musikskolan startade hade skolan 40 elever. Sedan dess har skolan fått många fler ämnen och blivit en kulturskola där 30 lärare nu undervisar 1800 elever. Här erbjuds ett smörgåsbord av olika uttryck; bild, drama, akrobatik, musik och dans. Efter invigningen fick alla barn som ville prova på kulturskolans ämnen.

Gå vidare till kulturskolans sidor