Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Maj-Britt, boende på Ulrikas Gård, klipper bandet till det nya växthuset

Invigning av nytt växthus på äldreboendet Ulrikas gård

Omsorg & stöd

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Igår invigdes det nybyggda växthuset på det AB Solom-drivna äldreboendet Ulrikas gård av boende, personal och inbjudna gäster med underhållning av AB Soloms band Kultrockarna. Idén till växthuset kom från äldreboendets aktivitetssamordnare Helen Lampert Sandin som i februari i år skickade in en ansökan till AB Soloms initiativfond.

Tack vare pengarna från fonden kunde äldreboendet påbörja bygget av det 15 kvadratmeter stora växthuset och det stod färdigt i mitten av sommaren. Genom de boendes intresse och förslag har man redan börjat odla olika växter.

-Växthuset blir en fin plats för de äldre, ett jättebra initiativ. Härligt att kunna plocka sina egna tomater, säger Anna-Lena Johansson (L), ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

-Tanken är att växterna ska stimulera alla sinnen och att växthuset ska ge de boende en varm och skyddad plats för att förlänga säsongen. De boende har redan börjat utnyttja växthuset och går dit för att läsa tidningen och ta det lugnt. Det har även blivit en plats dit de tar sina anhöriga när de kommer på besök, säger Helena.

Fler planer på gång

Helena poängterar att livet inte ska ta slut när man flyttar till ett äldreboende och att det är viktigt att de boende kan fortsätta göra saker de tycker är roligt. Som ett steg i detta planerar hon nu att ordna en trädgårdsgrupp och snickeriverkstad och hon har fler visioner för uteplatsen.

AB Soloms VD, Jane Lundström, berättade om fler projekt som var på gång tack vare idéer som presenterats för initiativfonden och hon uppmanade även fler att lämna in förslag.