Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Anna-Lena Johansson lämnar över en blomma till Elin Sundqvist

Invigning av Nytorps äldreboende

Omsorg & stöd

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

I förra veckan fick Sollentuna ett nytt äldreboende, Nytorp, mitt på Turebergs torg. Invigningen lockade ett 40-tal gäster som nyfiket tog en titt på de omgjorda lokalerna.

Anna-Lena Johansson (L), vård- och omsorgsnämndens ordförande, deltog i invigningen och överlämnade en blomma till Elin Sundqvist, kvalitetssamordnare för AB Soloms nyaste äldreboende.

– Det är roligt att vara med på invigningen av ett nytt boende som är så ombonat och smakfullt inrett. Här kommer nog de som flyttar in att trivas bra, säger Anna-Lena Johansson (L), ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

Vi ska bli Sollentunas bästa demensboende

Elin Sundqvist är också nöjd med invigningen:
– Det kom mycket folk och det kändes som var glada och imponerade över hur fint vi har fått det, berättar hon. – Vi har jobbat hårt för att få det klart och vi har lyckats få det riktigt hemtrevligt och till och med julpyntat, förklarar hon skrattande. Hon räknar med att de kommer finnas många intressenter på de åtta demensplatserna och har som mål att göra Nytorp till Sollentunas bästa demensboende.

På Nytorp finns det nu total 18 platser uppdelat på två avdelningar med olika inriktning och personalen kommer från det som tidigare var äldreboendet Tors backe eller har tidigare jobbat på korttidsboendet vilket bäddar för ett bra team och en trygg plats för de nyinflyttade, menar Elin.

Stort beslut

En av invigningens gäster, Ulf Viktorsson, deltog i rundturen tillsammans med anhöriga. Han har tidigare bott på ett annat äldreboende men överväger att flytta till Nytorp.

– Det är ett stort beslut att flytta och egentligen skulle man ju vilja testa och bo någon månad innan man fattar ett beslut, förklarar han. Han tycker att det viktigaste för att trivas på ett boende är att det finns en god kommunikation mellan personal och boende och att man ser till att jobba för det.