Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Friidrott

Här tränar barnen på sina villkor

Uppleva & göra

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Sedan i höstas tränar en grupp barn med Downs syndrom friidrott i Sollentuna Friidrottshall. Läs mer och se filmen!

Lallerman, mamma till Svea med Down syndrom då hon tränade dottern i en vanlig grupp inom friidrott. Många övningar orkade Svea helt enkelt inte, kom ofta lite efter samt hängde inte med i de snabba vändningarna eller instruktionerna. 

Cecilia råkade av en händelse träffa personer från Parasportförbundet och så inleddes diskussionerna om att starta en grupp inom friidrott för barn med särskilda behov. Efter mycket planering med både Turebergs friidrottsklubb, Parasportförbundet och Sollentunakommun kunde gruppen starta igång september 2017.

-Barnen har samma träningsupplägg som alla andra grupper. Skillnaden är att uppvärmning och avslut nästan alltid ser likadan ut. Det kan också vara så att dom har färre övningar men tränar dessa längre tid. Just nu är det också viktigt att det finns en förälder med vid träningen, innan rutiner sitter ordentligt, säger Cecilia Lallerman

-Idag har vi kö till verksamheten med utökar gärna om fler föräldrar kan tänka sig ställa upp som tränare, säger Daniel Cortobius, träningssamordnare Turebergs Friidrottsklubb.