Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Hallå där

Hallå där! Mobila fritidsledare

Uppleva & göra

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Sedan ett antal veckor finns det mobila fritidsledare i Tureberg som rör sig i områden där många unga samlas. Se filmen om deras arbete!

 

Hallå där – Sollentunas nya mobila fritidsledare

OmarAlhassani och Ibu Bomba Korr är två av Sollentunas nya är mobila fritidsledare. De tar sig fram till fots och på cykel och besöker områden där många unga samlas. 

De framhåller att det är en fåtal unga som är stökiga. För de allra flesta går det väldigt bra. Fritidsledarna diskuterar mycket med ungdomarna och försöka styra in de som har hamnat snett till att byta bana.

- Vårt arbete går ut på att bygga relationer och det är viktigt att ungdomarna känner oss och respekterar oss, säger de. 

Till vardags jobbar de på Northside fritidsgård och känner ungdomarna i Tureberg mycket väl. Ungdomarnas respekt har de fått för de känner till de sociala koderna, de oskrivna reglerna.

Det är flera fritidsledare som delar på uppdraget att vara ute

De mobila fritidsledarna blir kontaktade när det uppstår problem med stökiga ungdomar. Det kan komma samtal från biblioteken, Sollentuna centrum och Arena Satelliten.

Trots att verksamheten varit igång mindre än en månad har det blivit lugnare i centrum, enligt väktarna där.