Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Den lille Prinsen

Gripande musikal om utanförskap

Uppleva & göra

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Gårdagens premiär på musikalen Den lille Prinsen blev en stor succé. Publiken bjöds på musik, sång och dans på hög nivå. Grattis till ensemblen!

För tredje året i rad sätter Teater Satellitens upp en stor musikal. Nytt för i år är att den görs i samarbete mellan ungdomsgruppen och den dagliga verksamheten, där personer mer funktionsvariationer har sitt arbete.

Årets musikal Den lille Prinsen- på andra sidan stjärnorna, handlar om att vara annorlunda, att inte tillhöra samhällsnormen. Vi får följa den lille prinsen från sagan, men också en parallell historia om en familj som lämnar bort sitt barn till en institution. Linda Mattsson Kledzik som skapat regisserat föreställningen menar att vi inte får glömma den delen av vår historia, som inte är alltför avlägsen. Pjäsen har många bottnar. Man har också vävt in dagsaktuella teman, bland annat om hur det är att träffa handläggare på myndighet och få sig tilldelat ett arbetet som känns meningslöst. Vi får träffa handläggare, chefer, politiker och föräldrar. 

"Vi vill inte att någon ska ta illa vid sig. Detta är inte en spegling av specifika personer utan en känsla av hur det kan vara att leva med en funktionsnedsättning och en känsla av att väldigt ofta känna sig missförstådd", som står det i programbladet.

Föreställningen spelas fram till söndag, följande tider. Biljetter bokas via Tickster.

  • Torsdag 18 maj 18.30
  • Fredag 19 maj 18.30
  • Lördag 20 maj 14.30 och 18.30
  • Söndag 21 maj 14.30