Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Springande ungdomar

Grattis elever och lärare i Sollentuna!

Skola & förskola

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Under våren har Sollentunas elever kämpat väl, inte bara i klassrummet, utan även i ett antal spännande nationella tävlingar. Grattis till alla elever och lärare som deltagit!

Sveriges Piggaste klassrum – Runbacka skolor

Klass 9 A på Runbacka var en av sex vinnare i tävlingen om Sveriges Piggaste klassrum. Även klass 4 A på Kärrdalsskolan och 5 B Utbildning Silverdal deltog i tävlingen som vill samla de bästa idéerna för en mer aktiv arbetsmiljö för alla i skolan.

Runbackas bidrag betonar vikten av att både sitta och stå under skoldagen. Eleverna jobbar t ex med sittcyklar och så kallade brain breaks, en slags paus från arbetet som ger kroppen och hjärnan energi efter en stunds stillasittande.

Läs mer om tävlingen

Webbstjärnan 2018 – Gärdesskolan

Gärdesskolans webbtidning om Vilseledning vann en silverplats i tävlingen Webbstjärnan. I webbtidningen publicerar elever ur årskurs 8 artiklar och reportage om till exempel ”fake news”, faktaresistens, trollfabriker, propaganda och konspirationsteorier.

Lärarna undervisar kring vilseledning och upphovsrätt och eleverna har gjort undersökningar, skrivit artiklar och reportage båda både i text och bild. Syftet med webbplatsen är medvetandegöra eleverna om hur dagens teknik kan påverka vad vi tycker och tänker.

Läs mer om tävlingen

Teknikåttan – Edsbergsskolan

Klass 8M på Edsbergsskolan vann en hedrande bronsplats i Teknikåttans riksfinal i Norrköping den 23 maj.

Teknikåttan är en rikstäckande frågetävling i naturvetenskap, matematik och teknik för elever i årskurs åtta. Tävlingen ska väcka intresse för ämnena, stimulera elevernas fantasi, kreativitet och uppfinningsförmåga samt stärka elevernas självförtroende.

Läs mer om tävlingen