Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Vinnare av Trygghetspriset 2016 Tahir Qureshi tillsammans med Anna-Lena Johansson (L) samt Björn Hedlund och Carl Berglund som fick hedersomnämnanden.

Vinnare av Trygghetspriset 2016 Tahir Qureshi tillsammans med Anna-Lena Johansson (L) samt Björn Hedlund och Carl Berglund som fick hedersomnämnanden.

Grannsamverkan belönades med årets Trygghetspris

Kommun & politik

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Nationaldagsfirandet i Edsbergsparken hade rekordmånga besökare som var med när kommunen delade ut årets Trygghetspris. Av ett stort antal nominerade hade tre finalister valts ut av juryn.

– Det är andra gången vi delar ut kommunens Trygghetspris, ett pris för invånare som gjort något förtjänstfullt för kommunens trygghet, sa Anna-Lena Johansson (L), kommunalråd i Sollentuna kommun och tillika dagens prisutdelare.

– Samverkan är ledordet i vårt arbete för att öka tryggheten. Vi samverkar bland annat med polisen, men behöver också alla frivilliga krafter. De nominerade har det gemensamt, att de arbetat med samverkan.

Trygghetspriset 2016 gick till Tahir Qureshi som startat grannsamverkan i Västra Tureberg. Motiveringen lyder:

”Genom att starta grannsamverkan i flerfamiljsbostadsområden på Malmvägen, Tusbystråket och Oppegårdsstråket har Tahir Qureshi skapat något nytt i Västra Tureberg - ett stort och bra steg framåt för området. Många boende har engagerat sig i den nya grannsamverkan och gör genom sina insatser området tryggare för alla invånare.”

Juryns hedersomnämnanden gick till Carl Berglund och Björn Hedlund, som också gjort stora insatser för grannsamverkan i sina respektive områden. Motiveringarna är:

”Carl Berglund har som initiativtagare och motor engagerat boende i Edsviken i förebyggande säkerhetsfrågor på ett sätt som ger värde till hela kommunen. Hans stora drivkraft visar vad enskilt engagemang kan åstadkomma. Detta har lett till ett organiserat arbete som fortsätter att göra Edsviken till en tryggare plats att bo på.”

”Björn Hedlund är spindeln i nätet i Kärrdal och en länk mellan invånare och polis. Genom sitt engagemang har Björn skapat en ökad grannsamverkan och trygghet för Kärrdalsborna, som genom Björns arbete är välinformerade om polisens arbete och vad som händer i området.”

– Tahir Qureshi är en värdig vinnare! Det som utmärker Tahir är att han lyckats starta grannsamverkan just i ett område med flerfamiljshus, det är ofta en större utmaning än i villaområdena, avslutade Anna-Lena Johansson.

Publicerad: 16 januari 2018