Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Glada sommarminnen mitt i vintern!

Uppleva & göra

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

I somras anordnade Sollentuna kommun en massa roliga aktiviteter för barn och unga 6-15 år. Över 3 000 barn deltog i aktiviteter inom både idrott och kultur. Allt detta tack vare ett statligt stöd. Nu har vi fått ett diplom för väl utfört arbete!

Kultur och idrott på sommarlovet

Sommaren 2016 genomfördes en rad sommarlovsaktiviteter i Sollentuna kommun med stöd från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF). Vi kunde med hjälp av dessa extra medel erbjuda alla sommarlovslediga barn olika verksamheter:

  • Prova-på idrotter tillsammans med Sollentunas föreningsliv
  • Visning av fotbolls-EM med kringaktiviteter i Malmparken
  • Extra öppet på fritidsgården Northside
  • Konstverkstäder på Edsvik konsthall
  • Parkteater och teaterworkshops i Edsbergsparken

Stödet från MUCF gällde målgruppen 6-15 år. Glädjande nog fick vi en någorlunda jämn könsfördelning. Totalt nådde vi 3 165 barn och unga. Utöver det även ett antal äldre ungdomar.

- Jag är stolt över Sollentunas föreningsliv. De har gång på gång visat att de är en värdefull tillgång och jag ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med dem, säger Magnus Ramstrand (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Sommarlovet 2017

Kommande sommar hoppas vi kunna genomföra ännu ett fint sommarlovsprogram tillsammans med föreningslivet. Är din förening intresserad av att vara med och skapa ett fint sommarlov?

Kontakta Jonas Larsson Törnberg:  jonas.larsson.tornberg@sollentuna.se