Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Arena Satelliten

Fritidsmässa för personer med funktionsnedsättning på Arena Satelliten

Uppleva & göra

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Den 21 och 22 september fylls hela Arena Satelliten med aktiviteter och artister. Över 40 utställare bjuder på upplevelser och prova-på aktiviteter för att inspirera till en aktivare fritid.

Under två dagar får personer med funktionsnedsättning prova på en rad olika aktiviter i syfte att inspirera till en aktivare fritid. Minfritid.nu är ett regionalt samarbete mellan kommunerna Danderyd, Järfälla, Lidingö, Sollentuna, Stockholm, Täby, Upplands-Bro och Upplands Väsby. Inträdet är gratis. Sammanlagt är det åtta kommuner och över olika 40 utställare som bjuder på upplevelser och prova-på-aktiviteter. Exempel på aktiviteter som erbjuds är att sjunga, dansa, spela dataspel, testa olika hantverk och pyssla. För de som vill testa en sport finns det en hel idrottshall full med möjligheter. Här kan den intresserade prova på bland annat tennis, badminton eller kasta boccia. Det finns även mer anpassade sporter så som armcykling, spinncykling och showdown (pingis för synskadade). Utanför mässan finns djur att klappa.

-Vi är mycket stolta över att få vara värdar för fritidsmässan. Vi satsar stort på verksamhet för personer med funktionsnedsättning, så det känns extra bra att manifestera det med en mässa som samlar människor från hela Stockholm, säger Magnus Ramstrand (KD) ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Sollentuna.

På scenen i Satelliten uppträder en lång rad artister och mässan avslutas med innebandyturnering och danskväll.

  • Datum och tid: fredag 21 september kl. 9.00–14.00 och lördag 22 september kl. 10.00–13.00.
  • Plats: Arena Satelliten, Allfarvägen 4, Sollentuna, gratis inträde!

Mässan min fritid.nu har genomförts sedan 2011 och hålls vartannat år i norrort och vartannat år i söderort.

Ta del av hela programmet på mässans webbplats.