Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Spadtag Malmparken

Åsa Glaumann, landskapsarkitekt, Andersson Jönsson Landskapsarkitekter, Magnus Ramstrand (KD) och Thomas Ardenfors (M), ordförande, stadsbyggnadsnämnden.

Första spadtaget för nya Malmparken

Trafik & stadsplanering

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Med ett första spadtag startar nu upprustningen av Malmparken i Tureberg. Nya Malmparken kommer att bli en mer levande och tillgänglig stadspark med naturliga mötesplatser. Arbetet startar i juni 2018 och kommer pågå till sommaren 2019.

Med lummiga inslag av grönska och möjligheter till sol i parkens lugnare delar, spännande lekmöjligheter för barn och gott om platser för olika aktiviteter kommer Malmparken innehålla något för alla. I parken kommer det bland annat att finnas soldäck, hängmattor, grillplatser, lekpark, skatepark, boulebana och beachvolleybollplan. Vintertid kommer det även att finnas en isbana.

– Det känns otroligt kul att få sätta spaden i marken för vad som kommer bli ett nytt vattenhål för boende i och kring Sollentuna. Parkens utformning är ett resultat från den medborgardialog som genomfördes i september 2016 säger, Thomas Ardenfors (M), ordförande, stadsbyggnadsnämnden.

På plats under det första spadtaget fanns förutom Sollentuna kommun även Sollentunahem, SEOM och fritidsgården Northside. Under eftermiddagen presenterades ett socialt konstprojekt framtaget av ungdomar i kommunen tillsammans med konstnärer. Konstverket utgår från kompassen, hur vi orienterar oss, var kommer vi från, var är vi på väg, stjärnhimlen och gestaltningen av vår planet.

– Det känns fint att få visa det sociala konstprojekt som kommer att placeras i parken. Genom konstverket har Sollentunas ungdomar varit delaktiga i att skapa ett permanent avtryck i det offentliga rummet säger Magnus Ramstrand (KD), kommunalråd.

På plats höll Thomas Ardenfors (M), ordförande, stadsbyggnadsnämnden, Magnus Ramstrand (KD) och Åsa Glaumann, landskapsarkitekt, Andersson Jönsson Landskapsarkitekter AB tal.