Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Första spadtag för ny brandstation

Första spadtag för ny brandstation

Första spadtaget för ny brandstation

Trafik & stadsplanering

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Med ett första spadtag startar nu byggnationen av en ny brandstation vid Häggvik handelsplats. Det nya strategiska läget gör att räddningstjänsten snabbare kommer att nå ut till alla delar av kommunen. Bygget planeras vara klart försommaren 2019.

Brandkåren Attunda har länge varit i behov av nya lokaler för att klara den kapacitet som verksamheten kräver. Därför byggs en ny brandstation centralt placerad vid Häggvik handelsplats. Den nya moderna brandstationen gör att räddningstjänsten kan ta ytterligare ett steg för att utveckla säkerheten i Sollentuna kommun så väl som närliggande kommuner.

– Det känns otroligt kul att få sätta spaden i marken för vad som kommer bli en av Sveriges modernaste brandstationer. Med sin nya, mer centrala placering, kommer man att kunna nå alla delar av kommunen inom cirka 7 minuter vilket naturligtvis ger en ökad trygghet för Sollentunabor, säger Henrik Thunes (M), kommunstyrelsens ordförande.

På plats höll Camilla Janson, förbundsdirektionens ordförande och Henrik Thunes (M), förbundsdirektionens ledamot och kommunstyrelsens ordförande i Sollentuna kommun inledande tal.

Närvarande vid invigningen var bland andra Michael Obua, distriktschef Sollentuna och Ida Texéll, förbundsdirektör/räddningschef för Brandkåren Attunda. 

Mer information

Nyhet: Nu påbörjas bygget av ny brandstation

Pressmeddelande: Ny brandstation vid Häggviks handelsplats