Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Malla förskola plockar skräp maj 2017

Förskolor och skolor i massiv miljöinsats

Skola & förskola

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Barnen på Mallas förskola är några av de 5 600 barn och elever i Sollentuna som går på skräpjakt i kampanjen Vi Håller rent 2017.

Under maj månad kommer skräpet i Sollentuna att minska radikalt. Då är 5 600 Sollentuna barn ute och gör en insats för miljön under parollen Vi Håller Rent 2017; en aktivitet från organisationen Håll Sverige Rent. Påsar och säckar att samla skräpet i har skickats till skolor och förskolor, och i år får alla barnen diplom för sin insats. Kampanjen vänder sig inte bara till barn; kommuninvånare i alla åldrar är välkomna att delta.

Förskolorna i Sollentuna arbetar sedan länge med hållbar utveckling, och sopsortering är en del av vardagen. På Mallas förskola kommer barnen att arbetar vidare med nedskräpnings-temat. De kommer t ex att diskutera hur man via affischer kan kommunicera till andra att man inte ska skräpa ner. Det finns också planer på att göra något kreativt av de man hittat; förra årets resultat – en skräptavla – hänger på gården och behöver uppdateras.

Nedskräpningen i städer fortsätter, enligt Håll Sverige Rent, att öka. Mellan 2015 och 2016 har den genomsnittliga nedskräpningen ökat med 13 procent i de kommuner som mäter skräp. Det visar årets Skräprapport. Tobaksskräp dominerar stort på marken.

Ända sedan 1960-talet har vi i Sverige haft nationella kampanjer för att städa upp i utomhusmiljön och Håll Sverige rent-logotypen är en av våra mest kända och väletablerade.

Läs mer om kampanjen Vi Håller rent 2017 och Håll Sverige Rent.