Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Målgång

Ett lopp för alla

Omsorg & stöd

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Idag, fredag, gick årets SolomLopp av stapeln på Lilla Viby Gård för tredje året i rad. Tillgänglighet är ett ledord för arrangemanget då många lopp inte är anpassade för funktionsnedsatta, och alla fick vara med. 140 deltagare njöt av det vackra vädret, loppet, lunchen och underhållningen.

Deltagarna kunde välja på att gå eller springa flera olika distanser. Anna-Lena Johansson (L), vård- och omsorgsnämndens ordförande, deltog i aktiviteterna och var en av de som valde att ta sig an två kilometer.

Inbjudna var brukare och medarbetare från AB Soloms nio verksamheter, huvudkontoret, styrelsen, vård- och omsorgskontoret och ordföranden i kommunens olika nämnder och för många av deltagarna var detta inte det första loppet de deltagit i. Arrangemanget har blivit som en dag för den dagliga verksamheten och har växt under åren.

Ett sätt att umgås

Syftet med Solomloppet är att fungera som en mötesplats för att knyta nya vänskapsband och ha kul tillsammans, men också en förhoppning om att främja hälsa då många ur loppets målgrupp lider av utbredd ohälsa, berättar Kim Nersing från AB Solom.

 
Johan och Sandra fikar innan uppvisningen

Johan Pillevik, en av dagens deltagare, har varit med varje år, framförallt för att träffa kompisar och umgås. Efter att ha gått vilse på fjolårets lopp valde han nu att inte springa utan istället stanna kvar och träna på den sång han valt att uppträda med efter att loppen avslutats.