Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Du spelar roll

Du spelar roll

Omsorg & stöd

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Under denna vecka pågår den nationella kampanjen ”Spela roll”. Kampanjen uppmärksammar barn som lever i familjer där någon dricker för mycket alkohol.

På webbsidan www.duspelarroll.se kan man läsa om hur vuxna påverkas av alkohol och vad det kan innebära för relationen mellan föräldrar och deras barn.

Varje år riktas kampanjen mot en specifik målgrupp som är viktig för barn som påverkas av vuxna som dricker för mycket. I år är det förskole- och skolpersonal som är målgruppen.

I Sollentuna uppmärksammas kampanjen genom en bokutställning på biblioteket under vecka 7 samt genom att ordna en föreläsning i temat för personal inom för- och grundskolan.

- Alla har ett ansvar för att uppmärksamma barn som far illa. Vissa är till och med skyldiga att anmäla till socialtjänsten om de i sin verksamhet får kännedom om eller misstänker att ett barn far illa, säger Kristina Persson, preventionssamordnare.

Kampanjen infaller under samma vecka som Alla Hjärtans Dag och uppmärksammas i många länder. I Sverige genomfördes uppmärksamhetsveckan för första gången år 2011.