Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Cykling i Sollentuna

Cykling i Sollentuna

Flera kommuner i gemensam cykelkampanj

Trafik & stadsplanering

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Vi är cyklist är namnet på en gemensam kampanj för mer än 20 kommuner i Stockholm som pågår i samband med den europeiska Trafikantveckan. Syftet med kampanjen är att på ett enkelt, varmt och humoristiskt sätt visa på vinsterna med att välja cykeln som färdmedel.

Kampanjen genomförs vecka 36 – 39. Budskapet är att cykeln är ett enkelt, billigt, miljövänligt och effektivt transportmedel som gör dig stark, frisk och lycklig. Ett mål är att fler ska cykla, inte minst när det gäller korta resor där många idag av vana tar bilen. 

Tävla om en elcykel

Ta en bild när du cyklar och lägg ut den på Instagram eller Facebook med hashtagen #viarcyklist. Tänk på att din profil på Instagram måste vara offentlig och bilden på Facebook måste göras offentlig. Bilden kommer då att synas i bildflödet på viärcyklist.se. Den mest kreativa bilden vinner en elcykel! Mer om tävlingen

Trafikantveckan

Under Trafikantveckan, vecka 38, kommer vi uppmärksamma våra cykelsatsningar i Sollentuna på flera olika sätt. Målet med satningarna är att  fler ska cykla och att de som cyklar ska vara nöjda året om. Den 19 september inviger vi en ny cykelväg med en cykelparad. Under veckan kommer vi även att finnas vid pendeltågstationerna där du kan träffa personer inom kommunen som jobbar med cykelsatsningen.

Mer information

Bakom viärcyklist.se står ResSmart, en plattform för erfarenhetsutbyte, kunskapshöjning och samarbete kring arbetet med hållbara resor i Stockholms län. ResSmart består av 22 kommuner i Stockholms län samt SLL (Trafikförvaltningen) och regionala cykelkansliet.

Läs mer om Sollentuna kommuns cykelsatsningar här

Besök www.viärcyklist.se för mer information om kampanjen, aktiviteter och bra att veta om cykling.  

Vi är cyklist. from Swedish Frames AB on Vimeo.