Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Grannsamverkansbilen

Grannsamverkansbilen

Bidra till ökad trygghet – bli förare till grannsamverkansbilen!

Kommun & politik

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Sollentuna kommun tackade i veckan alla förare till grannsamverkansbilen för deras viktiga arbete. Grannsamverkansbilen är bra exempel på det samverkansarbete som sker mellan olika aktörer inom Sollentuna.

Sollentuna kommun arbetar aktivt med samverkan mellan polis, företag, föreningar och invånare. Grannsamverkansbilen är ett exempel på det arbetet. I veckan tackade kommunen alla gransamverkansförare för deras fina och framför allt viktiga insatser under året. Förutom bilförare och representanter från Sollentuna kommun fanns även polisen och kommunens sommarjobbare på plats.

- Vi är väldigt stolta över denna verksamhet och över alla våra förares engagemang. Vi vill gärna ha ännu fler förare, intresserade är välkomna att kontakta kommunsns kontaktcenter för mer information, säger Helena Appelgren, säkerheteschef i Sollentuna kommun.

Grannsamverkansbilen rör sig i Sollentuna i syfte att vara synliga samt iaktta eventuella händelser, främst i bostadsområden och på större parkeringsplatser. På så sätt kan inbrott förhindras och tryggheten öka. Med i bilen finns även medåkare från Norrgårdens äldreboende. De äldre bidrar med erfarenhet och sällskap samtidigt som de får komma ut och se sig omkring i kommunen. Alla förare utbildas av polisen som också förser dem med aktuell information inför varje pass. Under valet i september kommer två av förarna även som ambulerande röstmottagare.

Det här gör en grannsamverkansförare:

  • Lämnar iakttagelser/vittneslappar till kringboende
  • Håller kontakt med grannsamverkansområden
  • Håller ögonen öppna i våra större bostadsområden samt på större p-platser
  • Delar efter bostadsinbrott ut varningsbrev till kringboende.
  • Mer info finns här

Är du intresserad av att medverka?
Kontakta kommunens kontaktcenter tfn: 08-579 21 000 eller e-post: kontaktcenter@sollentuna.se