Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

På väg mot badet

Barnahus Stockholm Nord invigs

Omsorg & stöd

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Sollentuna kommun är en av kommunerna som samverkar i det nya Barnahus Stockholm Nord. Verksamheten har nu fått nya, större lokaler.

Vid årsskiftet slogs Barnahus Norrort och Barnahus södra Roslagen ihop till Barnahus Stockholm Nord. Nu står lokalerna, som möjliggör en större verksamhet, klara.

- Barnahus är en hängränna som kopplar samman flera viktiga funktioner. Med det enskilda barnets behov i fokus kan vi nu ge stöd och hjälp på ett bättre sätt än tidigare, säger Sonia Lunnergård (KD), ordförande i socialnämnden.

De nya lokalerna, som består av samma kvadratmeteryta som tidigare, har två studios som är särskilt anpassade för att hålla barnförhör. Dessutom har lokalerna utökats med fler samtalsrum och kontorsrum.

Barn som misstänks ha varit utsatta eller utsätts för brott ska kunna träffa de myndigheter som blir inblandade under ett och samma tak. De ska inte i onödan utsättas för upprepade förhör, intervjuer och samtal. Det är själva syftet med verksamheten som bedrivs i samverkan mellan Polis, Landsting, Åklagare och de 10 kommunerna: Sigtuna, Sollentuna, Upplands Väsby, Järfälla, Upplands-Bro, Täby, Vaxholm, Danderyd, Österåker, och Vallentuna.

Målgruppen är barn och ungdomar upp till 18 år med fokus på barn under 15 år som bor i de samverkande norrortskommunerna och som misstänks vara utsatta för allvarliga brott i relationer. Det handlar framför allt om fysisk och psykisk misshandel, olaga hot, fridskränkning, sexualbrott och hedersrelaterade brott.

Kostnaderna för Barnahus delas mellan de samverkande kommunerna per invånare. 

Publicerad: 23 november 2018