Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Sollentuna friidrottshall blir en regional arena

Uppleva & göra

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Vår nya toppmoderna friidrottshall kommer att drivas enligt en ny modell för regionalt samarbete mellan kommuner i Stockholms län.

Sollentuna friidrottshall blir den första arenan i Stockholm som kommer att drivas enligt en ny modell för regionalt samarbete som Sollentuna kommun tagit fram i samverkan med FSKF – en sammanslutning av kultur- och fritidsförvaltningarna i länets kommuner. Här kommer friidrottare från ett tiotal klubbar i Stockholm att ha sin träning, däribland Järfälla, Ekerö, Sigtuna, Sollentuna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Upplands-Bro och Upplands Väsby. 

– Vi är enormt stolta över att friidrottshallen nu står klar och att vi genom samarbetet med grannkommunerna också gör att vi får ett effektivt utnyttjande av hallen, säger Magnus Ramstrand (KD), ordförandre i kultur- och fritidsnämnden i Sollentuna kommun.

Friidrottshallen i Sollentuna är ett pilotprojekt för det regionala samarbetet. Stockholms Läns Landsting och Stockholmsidrotten arbetar nu vidare med ett treårigt projekt för fler regionala samarbeten inom både kultur och idrott. 

– Vi hoppas även kunna samverka kring fler anläggningar, för sporter med färre utövare exempelvis parasporter, kanot, rodd, klättring, simhopp, backhoppning, rugby, amerikansk fotboll, cricket och olika cykelsporter, säger Niklas Roos af Hjelmsäter, kultur- och fritidschef i Sollentuna kommun.

– Genom att hitta samverkanslösningar över kommungränserna kan utbudet inom både kulturskola och idrottsanläggningar breddas, förbättras och effektiviseras så att fler kan aktivera sig i det de vill, där de vill, säger projektledare Torbjörn Neiman, FSKF- Föreningen Stockholm Kultur- och fritidschefer.

Den nya friidrottshallen är den första toppmoderna anläggningen i Skandinavien med löparbanor utvecklade tillsammans med världselit och forskare, samma typ av löparbanor som finns på OS- och VM-arenor runt om i Europa.Söndagen den 20 november inviger Sollentuna kommun den nya friidrottshallen på Sollentunavallen.

Välkommen till invigningen!

Du som är nyfiken på friidrottshallen har nu en unik chans att se hela anläggningen med hallen, kontor, förråd och omklädningsrum. Turebergs friidrottsklubb visar också hur inomhusträningen går till.

  • Datum: Söndag 20 november
  • Tid: Kl. 13 - 15
  • Plats: Sollentuna friidrottshall, Sollentunavallen
Publicerad: 1 december 2016