Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Jourhem sökes

Omsorg & stöd

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Just nu finns ett stort behov av jourhem.  En s.k. jourhemsplacering kan pågå från ett dygn upp till några månader. Som kontrakterat jourhem har man alltid ett fast grundarvode oavsett placering eller inte.

För Sollentunas räkning är det Jourhems-och Familjepoolen Nordväst som tillhandahåller jour- och familjehem för barn och ungdomar som har det trassligt. I deras uppdrag ingår även att rekrytera jour-och familjehem till åtta, respektive sex kommuner. Jourhems-och familjepoolen Nordväst var först i Sverige med att starta en kommungemensam verksamhet. I år fyller de 10 år. 

Vad är ett jourhem?
En jourhemsplacering kan pågå ett dygn och ibland flera månader. Målet är att placeringen inte ska vara längre än fyra månader. Som kontrakterat jourhem utgår ett fast grundarvode oavsett om man har placering eller inte.

- Just nu har vi stort behov av fler jourhem som vill och kan ge barn och ungdomar god omvårdnad och omsorg. Om man funderar på vad det innebär att vara jourhem så är det bara att höra av sig till oss, säger Lena Moseley, enhetschef för Jourhems- och Familjepoolen Nordväst.

Jourhemspoolen erbjuder tillfälliga boenden/jourhem för barn och unga som kommer från Sigtuna, Upplands-Väsby, Sollentuna, Sundbyberg, Järfälla Upplands-Bro och Ekerö samt Solna stad. Idag finns 19 kontrakterade jourhem som erbjuder ca 40 platser.

Familjehem
Ett familjehem är det som tidigare kallades fosterhem. Det är ett barns nya hem på obestämd tid. Barnet kan bo i familjen allt från några månader till hela sin uppväxt.

- Det finns många barn i våra kommuner med trassliga hemförhållanden. Det krävs generellt ingen speciell utbildning eller erfarenhet för att komma i fråga som familjehem. Det viktigaste är att man kan erbjuda barnen god omsorg och en trygg och harmonisk tillvaro, säger Lena.

Familjepoolen rekryterar familjehem och kontaktfamiljer till barn och unga som kommer från Sigtuna, Upplands-Väsby, Sollentuna, Solna, Sundbyberg och Ekerö.

Nyfiken på vad det innebär att vara jourhem?
Till Jourhems-och Familjepoolen Nordväst