Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Kommunstyrelsens ordförande i Sollentuna har avlidit

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Kommunstyrelsens ordförande i Sollentuna, Douglas Lithborn (M), har efter en allvarlig incident i Sollentuna simhall, avlidit. Beskedet kom idag från Karolinska universitetssjukhuset i Solna, där Douglas Lithborn vårdats sedan onsdagen den 8 juli. 

-  Det är ett oerhört tragiskt och sorgligt besked som nått oss idag. Mina tankar går främst till hans hustru och barn som förlorat en älskad make och far. Douglas har haft stor betydelse för det goda samarbete vi haft inom majoriteten, ett samarbete som lett till många viktiga beslut för Sollentuna kommuns utveckling, säger Anna-Lena Johansson (FP) 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen.

Douglas Lithborn var en mycket uppskattad politiker i Sollentuna. Douglas har haft politiska förtroendeuppdrag i Sollentuna kommun sedan 1986. Mellan 2002 och 2010 var han ordförande i kommunfullmäktige och sedan november 2010 ordförande i kommunstyrelsen.

- Det är med stor saknad och sorg jag inser att Douglas Lithborn inte längre finns bland oss. Douglas arbetade alltid hårt för att Sollentunas invånare och företag skulle få bästa möjliga service av kommunen. Han bidrog med stor energi i utvecklingsarbetet i kommunen, bland annat genom sin lysande analytiska förmåga, säger Katarina Kämpe, kommundirektör.

Utöver sitt uppdrag som ordförande i kommunstyrelsen var Douglas Lithborn ledamot i kommunfullmäktige, ordförande i kommunalförbundet Brandkåren Attunda, samt ledamot i Landstingsfullmäktige. Douglas Lithborn blev 48 år.

- Det är en enorm tragedi för framförallt familjen men även för Sollentunamoderaterna samt alla sollentunabor. Douglas förenade handlingskraft med sund eftertanke och han hade både visioner för kommunen och omtanke om varje enskild sollentunabo, säger Birgitta Schwinn, vice gruppledare Sollentunamoderaterna.

Anna-Lena Johansson (FP), 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen, går tillfälligt in som ordförande i kommunstyrelsen.

 

Publicerad: 7 september 2015