Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Sjörestaurering

Kom och ta del av miljöarbete i Väsjön!

Inbjudan: Välkommen till Natur- och vattendagarna i Väsjön den 2 september

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Mitt mellan Rösjöskogens och Törnskogens naturreservat växer den nya stadsdelen Väsjön fram. Visionen är att skapa en småskalig, variationsrik och naturnära stadsmiljö med det aktiva livet i centrum.

En viktig del av utvecklingsarbetet är att ta till vara och utveckla naturvärden, biologisk mångfald och tillgänglighet.

Den 2 september visar Sollentuna kommun upp miljöarbetet vid sjön Väsjön främst för er som arbetar med miljöfrågor. Under dagen och i anslutning till programmet kommer Våtmarkscentrum att skära ut och flytta strandnära växtlighet för att visa på enkla metoder för att öka den biologiska mångfalden.

Missa inte Våtmarkscentrums demonstration av kostnadseffektivt och praktiskt miljöarbete samt möjligheten att träffa våra experter på plats.

 

Program för fredag 2 september kl 11.00-12.00

Plats: nedanför Väsjöbackens skidanläggning.

11.00 Sollentuna kommun hälsar välkommen. Yussuf Hassen, chef för Väsjöenheten i Sollentuna kommun.

11.10 Om naturvårdsarbete i Sollentuna kommun och anläggandet och skötsel av det Blågröna stråket i Väsjön. Rikard Dahlén, naturvårdschef i Sollentuna kommun.

11.25 Väsjön mår förhållandevis bra. Presentation av den förestående  restaureringen av sjön och miljöarbetet i stadsutvecklingsprojektet Väsjön. Ingrid Håstad, delprojektledare för restaureringen av sjön  Väsjön, och Petra Wallberg, biträdande delprojektledare miljökonsult i Väsjön.

11.40 En liten insats som ger stort utfall. Presentation av miljöarbete för biologisk mångfald. Arne Linding, från  Våtmarkscentrum ansvarar för flytten av vassruggar i Väsjön.

12.00 Öppen diskussion och frågor. Hur ska kommunerna planera sitt miljöarbete.  Vilka insatser behövs. Hur mår våra sjöar?

Under dagen och efter presentationerna går det att ta del av Våtmarkscentrums arbete med att skära ut och flytta vassruggar. 

Även Sollentunas Naturskola kommer att vara på plats och titta på växt- och djurlivet i sjön Väsjön.

Efter programmet finns det naturligtvis tillfälle att träffa våra experter.

Vi kommer att servera en lättare förtäring i anslutning till presentationen.

Välkommen!

Sista anmälningsdag är den 24 augusti.

Jag anmäler mig till: