Till navigation Till innehåll (s)

AB SOLOM - Daglig verksamhet

Kontakt, info om oss och våra verksamheter. Det som står på sidan är från företaget.

Målgrupp

  • Utvecklingsstörning
  • Begåvningsmässig funktionsnedsättning efter hjärnskada i vuxen ålder
  • Autism
  • Autismliknande tillstånd

Om oss

Vilka är vi?

SOLOM är kommunens eget vård- och omsorgsbolag. Vi erbjuder allt från seniorverksamhet, personlig assistans och hemtjänst till daglig verksamhet, äldreboende och LSS-boende. SOLOM är Sollentunas största utförare inom vård och omsorg.

Vad vill vi?

Vår vision är att vara det solklara vård- och omsorgsvalet i Sollentuna. Våra värdeord – Glädje, Engagemang och Respekt – visar vad vi står för och genomsyrar det vi gör.

Så arbetar vi

Hos oss är du huvudperson i ditt eget liv. Vi tar tillvara på dina styrkor och utvecklar dina förmågor. Utifrån tydliggörande pedagogik som metod arbetar vi för att öka dina förutsättningar för självständighet och självbestämmande.

Våra dagliga verksamheter

Aktivitetscenter Brohuset

Brohuset erbjuder aktivitet och sinnesstimulering för personer med stort stödbehov. Vi fokuserar på allas rätt att kommunicera.

Aktivitetscenter Brohuset - AB SOLOM

Arbetsspåret 

Arbetsplatsinriktad verksamhet. För dig som har som mål att arbeta på den reguljära arbetsmarknaden. Vi stöttar hela vägen. Vi ordnar med en praktikplats som passar dig. Regelbundna avstämningar genomförs och vi finns till hands som stöd under hela tiden. Häggvik.

Arbetsspåret-  AB SOLOM

Autismcenter Häggvik

För dig som önskar verksamhet där miljön är anpassad efter dina intressen och behov. På Autismcenter Häggvik är kommunikationen i fokus och vi tränar på sociala färdigheter för ökad självständighet Arbetsdagen blir tydlig med hjälp av seriesamtal och sociala berättelser.

Autismcenter Häggvik - AB SOLOM

Sjöängens dagliga verksamhet

Sjöängen är en daglig verksamhet som erbjuder anpassad sysselsättning för dig med behov av tydliggörande i miljö och kommunikation. Vi riktar oss sig till dig som kommunicerar med hjälp av t ex föremål och bilder.

Sjöängens dagliga verksamhet - AB SOLOM

Frejas café

Inriktning mot café, catering, event och produktproduktion. Vi tillverkar egna produkter och serverar kaffe/ bakverk till våra gäster. Möjlighet till värd-/värdinneuppdrag i andra verksamheter, där man hjälper till med uppgifter som disk eller kaffeservering. 

Frejas café - AB SOLOM

Kung Hans

På Kung Hans arbetar vi i lugnt tempo med hobbymaterial till vår affär Hobbylagret. Affären är öppen 3 dagar i veckan. Vi förpackar och prismärker varorna och turas om att arbeta i affären. Materialet som säljs kan vi själva också använda för att brodera eller sy. Vi hjälps åt att sköta vår verksamhet. Vi fixar i köket, tvättar och bakar. Det finns datorarbetsplatser om du har datorintresse. Du kan arbeta enskilt eller i grupp och du har nära till stöd.

Kung Hans - AB SOLOM

Kulturverkstan

För dig som vill arbeta konstnärligt och skapande. Här arbetas med olika uttrycksformer i en kreativ miljö. Vi arbetar med måleri, musik, musical/show, textil, foto och digital konst. Har även olika utställningar, och vi säljer även en del av våra arbeten. 

Kulturverkstan - AB SOLOM

Mimer

Aktiviteter och social gemenskap för personer med förvärvad hjärnskada utifrån styrkor och intressen. Skapande, datorarbete för minnet, legoarbete och frågesport eller secondhandbutiken Tur och retur.

Mimer - AB SOLOM

Norrhuset

För dig som vill ha ett självständigt och omväxlande arbete som liknar den öppna arbetsmarknaden men som vill vara i en anpassad miljö med närhet till stöd. På Norrhuset kan du välja om du vill arbeta på vaktmästeri, lego och montering eller med service och transport.

Norrhuset - AB SOLOM