Till navigation Till innehåll (s)

Lära med Djur

Kontakt, info om oss och våra verksamheter. Det som står på sidan är från företaget.

Våra målgrupper

  • Lindrig - utvecklingsstörning
  • Autism
  • Autismliknande tillstånd

Vår åldersgrupp

  • Eftergymnasial ålder, utan något övre tak

Kontakt

Telefon: 070-611 60 61
E-post: karin@larameddjur.se
Webbplats: www.larameddjur.se

Om oss

Vilka är vi?

Lära med Djur är en ideell förening och daglig verksamhet där brukare erbjuds tillvaro och arbete i harmonisk gårdsmiljö tillsammans med hästar och andra djur. Personalen har bred kompetens med varierande bakgrund av både universitetsutbildning, kurser inom psykiatri och psykologi, djurutbildning samt gedigen erfarenhet av målgruppen.

Vad vill vi?

Vår verksamhet präglas av respekt, delaktighet och självbestämmande för den enskilde. Vi erbjuder stimulerande utveckling, meningsfullhet och gemenskap med ett övergripande mål att utveckla den enskildes möjligheter till arbete på kortare eller längre sikt. Vi använder hästar och andra djur som terapeutiska och pedagogiska hjälper.

Så arbetar vi

Vi bedriver god och säker omvårdnad enligt beprövad erfarenhet och evidensbaserad kunskap. Genom positiv förstärkning stärks den enskildes tro på sig själv. Via lågaffektivt bemötande samt proaktiva planer stärker vi strukturen för den enskilde. Metodanvändande och arbetssätt kan inte användas mekaniskt. Det behövs eftertanke och uppmärksamhet som kan leda till omprövning när det är befogat.

Vår dagliga verksamhet

Lära med djur

Vi arbetar i harmonisk gårdsmiljö med uppgifter inom häst och andra smådjur, naturbruk, odling mm. Mellangården, Ledinge 22, har en gedigen historia och är belägen i vacker natur. Vi har tillgång till stall, kontorsbyggnad, ridbana och fina hagar.

Webbplats - Lära med djur