Till navigation Till innehåll (s)

Frösunda Omsorg - Daglig verksamhet

Kontakt, info om oss och våra verksamheter. Det som står på sidan är från företaget.

Våra målgrupper

  • Utvecklingsstörning
  • Autism
  • Autismliknande tillstånd
  • Förvärvad hjärnskada

Kontakt

Telefon: 010-130 3000 
E-post: info@frosunda.se
Webbplats: www.frosunda.se

Om oss

Vilka är vi?

Frösunda startade 1994. Idag är vi 6 000 medarbetare över hela Sverige som som stödjer personer med funktionsnedsättning i hemmet, arbetet och skolan. Vi driver ett flertal dagliga verksamheter med olika profiler och inriktning i Stockholm.

Vad vill vi?

Vi arbetar för att ge dig högsta möjliga livskvalitet. Vårt stöd utgår från dig och det du behöver. Våra kunniga och engagerade medarbetare arbetar för att skapa trygghet, trivsel, självständighet och personlig utveckling utifrån din genomförandeplan.

Så arbetar vi

Vi arbetar lösningsfokuserat och utgår från dina personliga behov och önskemål. Tillsammans upprättar vi en genomförandeplan och ett veckoschema som passar dig. Vårt mål är att du ska trivas, utvecklas och bli så självständig som möjligt.

Våra dagliga verksamheter

Frösunda Activera Hundcenter, Gribbylund Täby

På Frösunda Activera hundcenter erbjuder vi dig med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning möjlighet till arbetsträning och personlig utveckling i samspelet med hundar. Här arbetar du med varierande uppgifter som promenader, hundvård samt arbete i butik.

Frösunda Activera Hundcenter

Frösunda Arbetslag, Gribbylund Täby

Frösunda Arbetslag vänder sig till dig som vill arbetsträna på externa arbetsplatser enskilt eller i grupp. Bas för verksamheten  är en lokal i Gribbylund/Täby där det finns ett snickeri och en syateljé. Vi samarbetar med olika arbetsplatser bland annat golfbana, café, stall  och utökar efter önskemål. 

Frösunda Arbetslag

Frösunda Konst, Arninge Täby

Frösunda Konst vänder sig till dig med autism och autismliknande tillstånd. Vi erbjuder stimulerande sysselsättning inom konst- och skapande i liten grupp, utifrån dina behov och önskemål. Konst är att kommunicera och vi vill ge dig möjlighet att uttrycka dig i bild.

Frösunda Konst

Frösunda Paletten, Arninge Täby

Paletten vänder sig till dig som vill ha en varierande verksamhet med ett stort utbud av olika aktiviteter som målning, musik, bad, data, naturupplevelser och andra utflykter. Här får du som behöver ett lite lugnare tempo möjlighet till stimulans och utveckling.

Frösunda Paletten

Frösunda Polygon, Arninge Täby 

Polygon en arbetsinriktad verksamhet med fokus på social träning och utveckling för ökad självständighet. Här utför vi beställningar åt företag, bland annat legoarbeten, paketering och montering. Vi erbjuder också jobb i caféverksamhet och praktikmöjligheter.

Frösunda Polygon

Frösunda Slussen, Södermalm Stockholm

Slussen erbjuder modern arbetsträning i en kreativ och strukturerad miljö för dig som har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Vi erbjuder praktik, konst- och studieinriktning. Här kan du också få stöd i din personliga utveckling och utbildning i Photoshop.

Frösunda Slussen

Frösunda Verkstan, Arninge Täby

Verkstan erbjuder dig med autism en stimulerande daglig sysselsättning där vi arbetar för ökad självständighet. Utifrån dina behov erbjuder vi exempelvis, snickeri, musik och utevistelser - enskilt och i grupp. Vi verkar för att du ska trivas, vara aktiv och trygg.

Frösunda Verkstan

Frösunda Dalagatan, Stockholm city

Frösunda Dalagatan vänder sig till dig med en förvärvad hjärnskada genom en olycka eller yttre våld. Dalagatan är anpassad efter dig som önskar vara självständigt aktiv med stöd av enhetens personal i vårt aktivitetsutbud. Enheten består av stora öppna ytor med ateljé och mindre rum anpassade för fysisk träning, verkstad, dataträning, samt vilorum.

Aktiviteter inom tre huvudområden: kreativt skapande, kognitiv träning och fysisk träning/friskvård. I vår ateljé erbjuds du olika kreativa former av skapande, exempelvis virkning, luffarslöjd, vävning och sömnad. I vår konstgrupp skapar vi fritt, mestadels måleri. Vi tränar kognitiva funktioner som exempelvis minne, koncentration, språk och uppmärksamhet. Vi erbjuder bl.a. gruppgymnastik, enskild träning och vattengymnastik med fysioterapeut samt bowling, boule, yoga & mindfulness.

Frösunda Dalagatan

Frösunda AL-gruppen i Solna 

Frösunda AL-Gruppen vänder sig till dig med en förvärvad hjärnskada genom en olycka, yttre våld eller sjukdom. På AL-Gruppen arbetar vi inom tre huvudområden: kreativt skapande, kognitiv träning, fysisk träning/friskvård. Lokalerna ligger i ett lugnt bostadsområde nära Solna centrum, med egen uteplats, sommartid använder vi även innergården för lunchservering/fika och boulespel med våra anpassade banor. Vi har gångavstånd till Skytteholms parken där vi har möjlighet till olika fysiska aktiviteter. Utflykter såsom kräftfiske och besöka muséum är en del av innehållet på enheten.

Frösunda AL-gruppens webbplats