Till navigation Till innehåll (s)

Nytida

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi har arbetat med korttidsvistelse sedan 1994. Personalen får kontinuerlig fortbildning inom Lära (Ambeas utbildningsföretag)

Våra målgrupper

 • Autism 
 • Autismliknande tillstånd
 • Utvecklingsstörning

Vad vill vi?

Vi satsar på en god omsorg där enkelhet, respekt, ansvar och kunskap ska genomsyra verksamheten. Ett viktigt mål är att du ska trivas och ha det bra. Korttids ska vara både avkopplande, meningsfullt och roligt.

Så arbetar vi

Vi har en förutsägbar, visuellt förtydligad inomhusmiljö. Vi vill skapa de bästa förutsättningarna för din vistelse hos oss. Vi arbetar med tydliggörande pedagogik och ett lågaffektivt bemötande. Samarbete med ditt nätverk är viktigt för oss.

Våra verksamheter

Enigmagården

Under uppdatering, för mer information se Nytidas webbplats:

Nytida - Enigmagården

Backen

Under uppdatering, för mer information se Nytidas webbplats:

Nytida - Backen

Aspen

Under uppdatering, för mer information se Nytidas webbplats:

Nytida - Aspen

Kaninholmen

 • Helgvistelse
 • Lägervistelse

Vårt korttids i Skärholmen ligger i en enplansvilla med promenadavstånd till Mälaren.
Du har ett eget rum den tid du är på korttids.
Vi lagar maten på plats och ofta tillsammans med de som är där för dagen.
Här gör vi roliga aktiviteter som att bygga kojor, gå på bio, dansa eller åka och bada. Utflykterna gör vi med vår egen buss. Vårt mål är att göra din vistelse så glädjerik som möjligt och att du ska känna att vi lyssnar på dina önskemål.
Det finns enskilda sovrum och gemensamma utrymmen såsom kök, vardags- och aktivitetsrum.

Nytida - Kaninholmen

Bällsta Gård

 • Helgvistelse
 • Lägervistelse

Bällsta Gård är en tvåvånings herrgårdsliknande fastighet med egen trädgård i Bällsta, Bromma. Du har ett eget rum den tid du är på korttids.
Vi lagar maten på plats och ofta tillsammans med de som är där för dagen,
Här gör vi roliga aktiviteter som att hoppa studsmatta, gå på bio, dansa eller åka på utflykt. Utflykterna gör vi med vår egen buss. Vårt mål är att göra din vistelse så glädjerik som möjligt och att du ska känna att vi lyssnar på dina önskemål.
Det finns enskilda sovrum och gemensamma utrymmen såsom kök, vardags- och aktivitetsrum.

Nytida - Bällsta Gård

Kastanjetten

 • Helgvistelse
 • Lägervistelse

I Kastanjettens fina lokaler finns bl.a. ett bollhav att hoppa i, ett sinnesrum för avkoppling och ett rum med det medicintekniska hjälpmedlet ”Hopp och lek”. Utanför finns en gård med lekplats för olika lekar, här kan vi även grilla. Vi har egen buss för aktiviteter även utanför Kastanjetten. Kastanjetten har en egen kock och vi anpassar maten efter dina speciella behov.

Nytida - Kastanjetten

Lyckan

 • Helgvistelse
 • Lägervistelse 

Lyckan ligger i en enplansvilla Täby Kyrkby med skogen inpå knuten så vi kan enkelt ge oss iväg på en promenad. Vi har datorer med handikappanpassade tangentbord och dataprogram speciellt för unga med autism, hos oss kan du också leka, måla, hoppa på studsmattan. Vi har egen buss för att kunna ge oss ut på aktiviteter som att bada, besöka museum, bibliotek, lekplatser och mycket annat.

Nytida - Lyckan

Rissne korttidshem

 • Helgvistelse
 • Lägervistelse 

Rissne korttidshem är i markplan på ett flerfamiljshus i Rissne. Vi har stora gemensamma utrymmen där man kan göra roliga saker tillsammans. På vår gård kan du gunga, cykla eller hoppa studsmatta. Med vår buss kan vi göra utflykter som att bada, bowla och mycket annat.

Nytida - Rissne

Morkullan

 • Helgvistelse
 • Lägervistelse 
 • Dagvistelse

Morkullan är  för dig som är 18 år och äldre och beläget i en stor villa med trädgård. Närhet till grönområden i Upplands Väsby. Här kan du bland annat hoppa studsmatta, leka, pyssla, måla, baka och koppla av. Vi använder vår egen buss för att bada, gå på museum eller andra utflykter.

Nytida - Morkullan

Högås

Detta är en stor kollogård nära Mölnbo, sju mil söder om Stockholm. Vi gör roliga ute/inneaktiviteter och utflykter som bio- och badbesök. Vi har mötesplats i våra lokaler i Solna och åker gemensamt bil till/från Högås. Deltagare är välkomna med mat/aktivitetsförslag.

 • Helgvistelse
 • Lägervistelse  

Nytida - Högås

Lundagatan

Lundis är korttidsvistelse utan övernattning i Solna. Du är med 1 gång/vecka i en fast grupp. I lokalen finns bl a data/tv, musikstudio, biosalong. Vi gör också roliga aktiviteter på stan och går på restaurang. Vi hämtar/lämnar dig i bil om du behöver det.

 • Dagvistelse

Nytida - Lundagatan

Götgatan

Götgatan är korttidsvistelse utan övernattning som ligger på Södermalm, Stockholm. Du är med 1 gång/veckan i en fast grupp.

I fritidslokalen finns bl a data/tv-spel, musikstudio, flipperspel mm. Vi gör också roliga aktiviteter på stan och går på restaurang.

Vi hämtar/lämnar dig med en av våra verksamhetsbilar om du behöver det.                          

Mer om Götgatan

Länkar

Nytidas webbplats