Till navigation Till innehåll (s)

MindMe Omsorg 

Hos Mindme hittar ni Korttidsvistelse utan övernattning i form av Kvällsverksamheter. En möjlighet att i trygg miljö träffa jämnåriga med liknande intressen.

Korttidsvistelse med övernattning och kollo erbjuds under helger och skollov. Verksamhet bedrivs året om med varierande, årstidsanpassade aktiviteter.

Våra målgrupper

 • Autism 
 • Autismliknande tillstånd
 • Utvecklingsstörning

Vad vill vi?

Målet med vår verksamhet är att ha en plats att umgås med jämnåriga i en trygg och inspirerande miljö. Vi har skapat mindre grupper som bemannas utifrån behov och intressen. Tillsammans skapar vi en trygg och rolig fritid. Aktivitet och återhämtning i bra balans. Här finns möjlighet att ha en regelbundet återkommande aktivitet.

Så arbetar vi

Vi är alla olika. Vår pedagogik utgår från TEACHH men använder även andra metoder och verktyg utifrån individ och situation. Målet är att öka självkänslan, självförtroendet och vardagsglädje. Vårt arbetssätt är evidensbaserat och vi lägger stor vikt på att inhämta och omsätta kunskap. Vi tror på en tydlig struktur som möjliggör en stor flexibilitet.

Vi lyssnar in specialintressen och skapar utmaningar. Utifrån dessa utvecklar vi styrkor och arbetar med svårigheter på ett roligt, lustfyllt och respektfullt sätt.

Våra verksamheter

MindMe Fritid

Här hittar ni vår Kvällsverksamhet med olika inriktningar. En trygg miljö där du kan umgås med andra jämnåriga. Mindme erbjuder en rad olika grupper beroende på ålder och intresse. Positivt att kunna ses varje vecka.

 • Tisdagsgruppen är för dig som gillar skapande, syn och matlagning.
 • Onsdagsgruppen uppskattar dataspel, sällskapsspel, Youtube och fart.
 • Torsdagsgruppen är för dig med större behov av tydlighet och stöd och som gillar sport. Här utgår vi från rörelseglädje.
 • Fredagsgruppen avslutar veckan med fredagsmys. Utflykter blandas med filmkvällar och sällskapsspel.

Läs mer på vår hemsida om aktuella grupper eller kom på besök för att få veta mer.

MindMe Omsorgs webbplats

MindMe Korttids och Kollo

Erbjuder underbara korttidsvistelser och kollo året om då det finns varierande, årstidsanpassade aktiviteter både sommar som vinter. Vi är i naturmiljö utanför Norrtälje med närhet till skärgården. Målsättningen är roliga aktiviteter och återhämtning för en positiv upplevelse.

 • Helgvistelse fredag till söndag
 • Lägervistelse under skollov
 • Vi åker i mindre åldersanpassade grupper om 6-8 deltagare.
 • Vi åker gemensamt från Danderyd.

Åldersgrupp för verksamheterna

Vår korttidsverksamhet är för åldrarna 8-30 år, men är uppdelad i åldersanpassade grupper.

Dessa åldersgrupper är dock inte exakta och kan på grund av mognad, intressen och önskemål därmed variera.