Till navigation Till innehåll (s)

Mindme Omsorg

Mindme driver korttidsvistelse i åldersindelade grupper och utifrån olika intressent för barn, ungdomar och unga vuxna med autism eller lindrig intellektuell funktionsnedsättning. Målet är att ha en rolig fritid, prova nya saker, uppleva trygghet, vila och umgås. Vi tycker om att vara ute. Vi är ett ägarlett företag som drivs av att göra skillnad.

Korttidsvistelse med övernattning och kollo erbjuds under helger och skollov. Verksamhet bedrivs året om med varierande, årstidsanpassade aktiviteter.

Våra målgrupper

  • Autism 
  • Autismliknande tillstånd
  • Utvecklingsstörning

Vad vill vi?

Vi har olika former av korttidsvistelse där skapande utgör en central del. Korttidsvistelse på Mindme är rolig fritid och möjlighet att träffa andra i samma ålder. Vi vill skapa möjligheter att uppleva saker. Utveckling är målet och vi är gärna med på resan.

Så arbetar vi

Mindme har en tydlig struktur som är lätt att förstå. Trygghet gör att det blir roligare. Vi som arbetar här drivs av att göra skillnad, är duktiga inom vår inriktning och har fokus på våra uppdrag. 

Vi arbetar med tydliggörande pedagogik, har tydliga värderingar och förhållningssätt och en evidensbaserad praktik. Mindme har kunskap som drivkraft och tror på de små förändringarnas möjligheter.

Våra verksamheter

Berga backe

Vi har olika former av korttidsvistelse där skapande utgör en central del. Olika grupper med olika innehåll. Det finns grupp med skapande och rörelse, stort fokus på bräd- och sällskapsspel och klassiskt fredagsmys. Aktiviteterna planeras även utifrån årstider och högtider. Bakning och matlagning är uppskattat i alla grupper.

Berga gård

Berga gård utgår från skapande verksamhet för gemenskap, återhämtning och upplevelser. Du kan få prova på aktiviteter såsom måla, teckna, sällskapsspel, spela kubb, spela fotboll, sy, musik och liknande. Vi passar på att vara ute när vädret tillåter. Syftet är att ha roligt med jämnåriga. Under sommaren gör vi även glassutflykter.

Sollentuna

Vår korttidsvistelse i Sollentuna utgår från skapande verksamhet för gemenskap, återhämtning och upplevelser. Här finns möjlighet att måla, teckna, sy, prova instrument, lyssna på musik och spela sällskapsspel. Syftet är att ha roligt med andra i samma ålder. Under sommaren går vi gärna ner till Edsvikens vatten.

Norrtälje

Korttidsvistelse över året. Vi åker till någon av våra gårdar utanför Norrtälje. Vi vistas i naturmiljö med stora möjligheter till avkoppling och aktivitet. Närheten till naturen gör att vi är mycket utomhus. Vi har tillgång till idrottshall där vi spelar badminton, bygger kojor, hinderbanor eller annat vi kommer på. Andra aktiviteter vi gör är att spela frisbeegolf, plockar bär, badar, dansar till storbilds-tv, bakar, pysslar, spelar sällskapsspel, har filmkvällar och annat roligt. Vi planerar tillsammans vistelsen och tar hänsyn till säsong, önskemål och behov.

Mindme Omsorgs webbplats