Till navigation Till innehåll (s)

Gör skillnad som läxhjälpare - tjäna extra pengar!

Vill du tjäna extra pengar, få erfarenhet och träffa nya människor? Nu söker vi fler volontärer till läxhjälpen! Här får du möjlighet att hjälpa elever som går i grundskolan eller på SFI. Läxhjälpen håller till på biblioteket i Edsberg på onsdagar med start 24 augusti.

Nu drar läxhjälpen på Edsbergs bibliotek igång och vi behöver fler volontärer!

Under höstterminen kan vi även erbjuda våra volontärer ett arvode på 100kr/timme. Du får gärna kunna fler språk än svenska, gärna bo eller ha anknytning till Edsberg och det finns inga krav på att du behöver vara med varje onsdag för att bli läxhjälpare.

Var:  Edsbergs bibliotek

När: Onsdagar 16-18, start 24 augusti

Frågor? Kom till läxhjälpen eller kontakta anna.nicolaisen@sollentuna.se eller anna.edquist@sollentuna.se

Om läxhjälpen

Här kan barn i alla åldrar och vuxna som till exempel går på SFI få hjälp och stöd. Läxhjälpen erbjuds på flera språk av frivilliga i Edsberg, Hyresgästföreningen och Sollentunahem.

Läxhjälpen är en del av kommunens mål ”Inga utsatta områden 2030” och bedrivs i samverkan mellan socialtjänsten, biblioteken i Sollentuna och Hyresgästföreningen. Genom samarbetet får invånarna större möjlighet att genomföra sin utbildning vilket ger ökad psykisk hälsa. Läxhjälpen kan vara en plattform för att ytterligare stärka lokala områden samtidigt som den ger meningsfull fritid till de som utför läxhjälpen.