Till navigation Till innehåll (s)

Doping

Det finns många förväntningar på hur vi borde se ut. Det är lätt att känna sig pressad att få större muskler eller att gå ner i vikt.

Att använda olika dopningspreparat och kosttillskott kan vara ett sätt att följa vår tids skönhetsideal. Andra anledningar kan vara att man är nyfiken, vill höja sitt självförtroende eller att man bara inte orkar träna och äta bra på riktigt, och att kosttillskotten blir till en ”quick fix”.

Kort fakta om anabola androgen steroider

Anabola androgena steroider (AAS) är ett samlingsnamn för syntetiska manliga könshormoner där det viktigaste hormonet är testosteron. 

Testosteron har två huvudsakliga effekter i kroppen

  • Androgen effekt: utvecklar manlig könskaraktär exempelvis skäggväxt och mörk röst.
  • Anabol effekt: vävnadsuppbyggande, ger ökad muskeltillväxt, minskar nedbrytning av vävnad och ger snabbare läkning av skador.

På dopingjouren.se kan du ställa frågor, läsa fakta om AAS, ta del av forskning, anmäla dig till nyhetsbrev, beställa material och få aktuella information om Dopingjourens verksamhet.

www.dopingjouren.se

 100 % ren hårdträning

Att arbeta förebyggande mot doping är relativt nytt. 100 % ren hårdträning är en metod som syftar till att minska användningen av och tillgången på anabola androgena steroider (AAS) och andra dopingpreparat på träningsanläggningar.

www.renhardtraning.com