Till navigation Till innehåll (s)

Träffpunkt Turebergs allé

Träffpunkten Turebergs allé är en öppen mötesplats för alla äldre i kommunen som ligger i centrala Sollentuna.

Verksamheten bygger till stora delar på frivilliga insatser av volontärer och gårdsråd i samarbete med personal.

Syftet är att du i en mysig miljö ska få träffa både gamla och nya vänner. Alla aktiviteter stimulerar och främjar hälsa och samvaro på olika sätt.

Hit kan du komma för att delta i bland annat föreläsningar, caféverksamhet, Senior Queens Club och yoga – eller bli inspirerad till att komma med i handarbetsgänget. Det är kostnadsfritt att besöka träffen men förtäring liksom vissa program och aktiviteter kostar. Du hittar aktuella aktiviteter samt öppettider i vårt månadsblad.

Aktiviteter maj 

Kontakt

Och adress: Turebergs allé 16

Ulrika Kullberg

ulrika.kullberg@sollentuna.se

Tfn direkt: 08- 579 220 31

0739 15 20 04

På gång just nu

Senior Queens Club- en klubb för kvinnor 65+

På våra träffar är det båda nöje och nytta som är i fokus när vi fördjupar oss i olika ämnen, som t ex mode, skönhet och hälsa. Det kan också förekomma utflykter och olika föreläsningar.  Programmet skapar vi tillsammans en gång per termin. Vissa aktiviteter och aktuella resor bekostar du själv.

Anmäl dig till Senior Queens Club på telefon: 08- 128 243 82

Torsdagscaféet är en mötesplats för seniorer – var med på aktiviteter eller kom förbi på en kopp kaffe

Vi har öppet torsdagar, kl 13-15. Här serveras oftast hembakat bröd och ekologiskt kaffe. Du träffar våra trevliga volontärer som är cafévärdar och som bakar allt från bullar och kakor, till tårtor och annat smått och gott.

Vi har även ett läsrum där du kan koppla av med en bra bok. Vissa torsdagar har vi musikcafé då fyra herrar håller i allsången som lockar till både skratt och glädje. Om du tar med dig en vän som är förstagångsgäst bjuder vi på kaffe.

Vill du minska riskerna att falla?
Kom i gång med balans och muskelträning.

Med lite träning kan du bli mycket starkare och säkrare. Här tränar du stabilitet och styrka för hela kroppen. Vi tränar till medryckande musik och använder oss av olika redskap. Bland annat gummiband och vikter. Belastningen väljer du själv och vi gör inga hopp. Gummiband säljer vi för 50 kr.
Välkommen på tisdagar kl 13.00-13.30 och torsdagar kl. 12.00-12.30.

Vi tycker att social samvaro är lika viktig – efteråt blir det fika på café på torsdagar. Vi bjuder också in till olika föreläsningar och du anmäler dig till på telefon.