Till navigation Till innehåll (s)

Coronaviruset - Stöd och information 

Få telefonstöd och hjälp med att handla mat och mediciner. Stöd för äldre och personer med funktionsnedsättning med anledning av coronaviruset.

Stödtelefon

 • Känner du dig orolig, ensam eller har frågor om coronaviruset?
 • Behöver du någon att prata med i rådande situation?
 • Ring till 08-579 215 60
  Måndag till fredag kl. 09.00-16.00 (stängt 12.00-13.00)

Personerna som svarar i telefonen är Kajsa Undin och Natalie Alrenius som arbetar med anhörigstöd i kommunen. De har god kännedom om kommunens omsorg och samhällets funktioner för äldre och personer med funktionsnedsättning, samt erfarenhet av stödjande samtal.

Välkommen att ringa till oss!

Få hjälp med att handla

Tillsammans med Frivilliga Resursgruppen i Sollentuna (FRG) erbjuder vi handlingshjälp till äldre personer över 70 år och till personer i andra riskgrupper. 

Hjälpen erbjuds en gång i veckan och gäller:

 • livsmedel
 • receptfria mediciner

Så här fungerar tjänsten

 1. Kontakta kommunens kontaktcenter på 08-579 210 00 och välj knappval 1.
 2. Kontaktcenter kommer i första hand guida dig i hur du beställer mat och receptfria mediciner på webben. Om du av någon anledning inte kan handla mat på webben kommer kontaktcenter att ta emot din inköpslista och kommer att be dig lämna uppgifter så som namn, telefonnummer, personnummer och adress.
 3. Kontaktcenter skickar sedan beställningen till FRG som genomför handlingen, efter kontakt med dig då ni bestämmer tid för att lämna varorna.
 4. FRG ska alltid legitimera sig med FRG-legitimation när de kommer.
 5. Betalningen sker genom att Sollentuna kommun skickar hem en faktura till dig. Personalen från FRG kommer aldrig att be dig om kontanter eller bankkort

Vi ber om förståelse om varan ej finns inne. FRG har inte möjlighet att handla i olika matvarubutiker eller apotek.

Digital anhöriggrupp

Nationellt kompetenscentrum för anhöriga (NKA) anordnar digitala träffar varje dag för dig om är anhörig till en person med funktionsnedsättning. Under träffarna har du möjlighet att dela med dig av dina tankar och utbyta erfarenhet med de andra deltagarna.

Anmälan och mer information på NKA:s webbplats

Frågor och svar samt information kring verksamheter

Vård, omsorg och socialtjänst