Till navigation Till innehåll (s)
-

Soltorp (Tureberg) - Norlandia

Kontaktuppgifter, hitta hit och en egen presentation.

På Soltorp anordnar vi regelbundet aktiviteter och kulturella evenemang. Vår målsättning är att skapa en aktiv, social och meningsfull tillvaro med utevistelse, promenader, gymnastik, bingo och högläsning etc.

Kontaktuppgifter

Soltorp

Adress
Tingsvägen 24, 191 60 Sollentuna

Telefonnummer
076-882 59 53

E-post
soltorp.verksamhetschef@norlandia.com

Soltorp - Norlandia

Inriktning

Demensboende

Driftsform

Drivs på uppdrag av Sollentuna kommun.

Presentation

Soltorp är centralt beläget med promenadavstånd till Sollentuna centrum. Boendet omfattar 41 lägenheter till personer med demenssjukdom fördelade på fem boendeenheter. Varje enhet har mottagningskök, matsal/vardagsrum samt en balkong som vetter mot en innergård. I enheternas gemensamhetsutrymmen umgås vi, intar måltider och genomför aktiviteter. På vår lugna innergård samt Soltorps gemensamma takterrass erbjuder vi utevistelse samt anordnar uteaktiviteter, fester och grillkvällar.

Lägenheterna

Du möblerar själv din lägenhet, förutom säng, och tar med sänglinne, kudde, täcke, hygienartiklar och kläder. Det finns möjlighet att koppla in egen TV och telefon. Hemförsäkring och telefonabonnemang tecknas och bekostas av dig. TV-licens bekostar Norlandia Care. Hyra och vårdavgifter betalas till Sollentuna kommun. 

Kultur och aktivitet

På Soltorp anordnar vi regelbundet aktiviteter och kulturella evenemang. Vår målsättning är att skapa en aktiv, social och meningsfull tillvaro med utevistelse, promenader, gymnastik, bingo och högläsning etc. Varje månad presenteras månadens övergripande aktivitetsprogram som är baserat på behov och önskemål. Programmet redogör även för årets fester och firande av högtider samt besök av lokala föreningar och intresseorganisationer. Utöver de gemensamma aktiviteterna har Du varje vecka egen tid med din kontaktman för individuella aktiviteter.

God mat och dryck 

Mat och måltider är en av höjdpunkterna under dagen. Soltorps egna kock tillagar måltiderna från grunden i verksamhetens tillagningskök, och inför servering skapar omsorgspersonalen en lugn, trivsam och harmonisk måltidsmiljö. Huvud- och mellanmålen serveras i varje enhets gemensamma matsal och för de som önskar äta i sin lägenhet kommer vi in med en måltidsbricka. Personalen deltar under måltiderna för att skapa en social och harmonisk atmosfär. 

Personal

Personalteamet består av boendestödjare, undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor, arbetsterapeut, sjukgymnast, teamledare och verksamhetschef. Vi har sjuksköterskor och omvårdnadspersonal dygnet runt. I köket arbetar Soltorps egna kock. Läkare kommer till Soltorp varje vecka och finns att tillgå vid akuta behov.   

Det fördjupade kontaktmannaskapet

Kontaktmannaskapet i Norlandia är ett förtroendeuppdrag där kontaktmannens huvudsakliga uppgift är att skapa en särskild god relation och kontakt med dig. Utifrån kunskapen om dig som person, din levnadsberättelse, dina behov och personlighet upprättar kontaktmannen tillsammans med dig en individuell genomförandeplan

Gott liv- varje dag

Norlandias ledord Gott liv- varje dag innebär att vi genom våra vård- och omsorgstjänster har som målsättning att skapa förutsättningar för att du ska kunna leva ett meningsfullt liv baserat på självbestämmande, individanpassning och delaktighet.