Till navigation Till innehåll (s)
-

Widaby (Viby) - Frösunda Omsorg

Kontaktuppgifter, hitta hit och en egen presentation.

På Widaby erbjuder vi en hemlik boendemiljö med vacker trädgård och en individuellt utformad vård och omsorg som utgår från varje persons behov och önskemål. 

Kontaktuppgifter

Widaby

Adress
Vassvägen 9, 192 67 Sollentuna

Telefonnummer
010-130 36 98

E-post
widaby.vc@frosunda.se

Frösunda Widaby - Frösunda

Inriktning

Demens- och omvårdnadsboende 

Driftsform

Egen regi (LOV)

Presentation

Boendemiljö

Lägenheterna på ca 30 kvadratmeter är utrustade med ett stort anpassat badrum, pentry och specialanpassad säng. I övrigt möblerar man som man själv vill ha det. Det finns uttag för TV, telefoni och bredband. För att enkelt få frisk luft finns det rymliga balkonger på varje våning. De gemensamma utrymmena är trivsamt möblerade för att skapa en hemlik miljö. Till boendet hör en trädgård med uteplatser och ett lusthus, gångstråk, planteringar och möjlighet till egna odlingar. Det finns också en SPA-avdelning med massagebadkar, vilstol och relax samt en frisörsalong. För den som vill erbjuder vi gemensamma aktiviteter; allt från musik och underhållning, spelkvällar, dans, rörelse eller olika uteaktiviteter beroende på årstid.

Kontaktmannaskap

När du flyttar hit får du en kontaktman som har huvudansvaret för den dagliga omsorgen. Kontaktmannen ger extra stöd med vardagliga ting som att boka tid hos frisören eller tandläkaren. Kontaktmannen ansvarar för att vården genomförs enligt genomförandeplanen och reviderar den när önskemål eller behov ändras. Kontaktmannen är också en länk som håller kontakt med dig som närstående.

Kost och måltider

Måltiderna ska vara ett tillfälle att njuta, oavsett om man vill äta tillsammans med andra eller på egen hand. Att det smakar gott är lika viktigt som att miljön är trygg och behaglig. Maten som serveras är varierad och näringsrik och menyerna utgår från säsongernas utbud. För den som har speciella behov anpassas maten. Det doftar kaffe och hembakat från köket och det finns alltid färsk frukt. Bakningen sköter vi tillsammans med dem som vill och vi bakar både till maten och fikat.

Personal

Medarbetargruppen består av verksamhetschef och biträdande verksamhetschef, sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnast och arbetsterapeut.

Hälso- och sjukvård

Ansvarig läkare besöker boendet varje vecka, övrig tid kontaktas läkare vid behov. Det finns sjuksköterska att tillgå dygnet runt.