Till navigation Till innehåll (s)
-

Edsbergs äldreboende (Edsberg) - AB SOLOM

Kontaktuppgifter, hur du hittar hit och boendets egen presentation.

Edsbergs äldreboende ligger naturnära med skogen som närmsta granne och slående utsikt över omgivningarna. Vi är ett levande äldreboende med Kultur och gemenskap som inriktning.

Kontaktuppgifter

Edsbergs äldreboende

Adress
Ribbings väg 28, 192 52 Sollentuna

Telefonnummer
08-128 241 11

E-post
annica.saren@solom.se

Fler kontaktuppgifter och mer om boendet

Edbergs äldreboende - AB SOLOM

Inriktning

Omvårdnadsboende: 60 platser
Demensboende: 40 platser

Driftsform

Drivs på uppdrag av Sollentuna kommun.

Presentation

Ett naturnära äldreboende fyllt av aktivitet

Edsbergs äldreboende ligger naturnära med skogen som närmsta granne och slående utsikt över omgivningarna. Vi är ett levande äldreboende med Kultur & gemenskap som inriktning.

Edsbergs äldreboende omfattar sammanlagt 100 platser och är Sollentunas största.

äldreboende. På våning 1-3 erbjuder vi avdelningar med omvårdnadsboende och våning 4-5 finns för dig med diagnosticerad demenssjukdom. Hos oss får du fördelarna med ett stort boende där möjligheten till aktivitet och social gemenskap är stor, samtidigt som varje våningsplan är byggt och inrett för att upplevas som ett litet och familjärt äldreboende.

Ett äldreboende fyllt av kultur och gemenskap

Hos oss finns det alltid något att göra. Bottenvåningen på Edsbergs Äldreboende består av gemensamma lokaler för kultur och aktiviteter av olika slag. Utbudet är stort och alla som vill får delta.

Minst en gång i veckan har vi musikunderhållning, andra dagar spelar vi gärna din favoritmusik till kaffetåren. Vi har också ett biorum där vi tittar på film tillsammans. Vi erbjuder även gymnastik, promenader, bingo, högläsning, frågesport, chokladprovning och en och annan herrmiddag. Gillar du att sjunga kan du även delta i vår alldeles egna och mycket uppskattade kör.

Vi följer årstiderna och uppmärksammar alltid högtider med aktiviteter som t ex surströmmingsskiva, kräftskiva och andra traditionella firanden. På baksidan av huset mot skogen finns en stor härlig uteplats med växthus där vi odlar både blommor och grönsaker och gärna tar en kopp kaffe i solen när vädret tillåter.

Vällagad mat från eget kök

Hos oss tillagas all mat av våra egna kockar. Maten är vällagad, näringsrik och anpassas efter dina enskilda behov. Svensk husmanskost är grunden i den mat som lagas. Vi äter tillsammans i våra matsalar, men vill du äta i din lägenhet går det också fint.

Vi har matråd en gång i månaden där du kan vara med och påverka matsedeln. Vi dukar även upp bufféer vid olika högtider och försöker ta tillvara alla festliga tillfällen för att duka upp till fest.

Ljus och välkomnande boendemiljö

Hos oss finns sammanlagt 100 lägenheter och du bor naturnära med skogen som närmsta granne. Lägenheterna finns i två olika storlekar, 28 och 31 kvadratmeter. Nästan alla lägenheter har burspråk. Många av lägenheterna har även slående utsikt över omgivningen.

Du möblerar med dina egna möbler och andra kära ting. Höj- och sänkbar säng och madrass ingår, men övriga möbler tar du med dig. I lägenheterna finns även diskho och kylskåp, stort badrum med dusch och toalett, samt uttag för internet och IP-telefoni. 

Lägenheterna är fördelade på fem olika våningsplan och i tio olika enheter, med tio lägenheter per enhet. Varje enhet har en stor härlig balkong med utemöbler, ett kombinerat allrum med soffmöbler och en TV, samt matsal.

Våra medarbetare finns för dig

Vi använder oss av kontaktmannaskap vilket innebär att en av våra medarbetare har huvudansvaret för dig och kontakten med dina närstående om du så önskar. Kontaktpersonen ansvarar för att dina behov som boende tillgodoses och att det i samverkan med dig skrivs en individuell plan för din vistelse. Vi ser närstående som en ovärderlig resurs och vi vill understryka att närståendes insatser alltid välkomnas.

Edsbergs äldreboende bemannas dygnet runt av undersköterskor och vårdbiträden. Sjuksköterskan har det övergripande medicinska ansvaret och finns på plats dygnet runt.

Ansvarig läkare besöker verksamheten en gång per vecka samt vid behov. Jourläkare kan kontaktas dygnet runt. Sjukgymnast/fysioterapeut eller arbetsterapeut finns att tillgå alla vardagar.