Till navigation Till innehåll (s)

Edsbergs äldreboende (Edsberg) - AB SOLOM 

Kontaktuppgifter, hitta hit och en egen presentation.

Edsbergs äldreboende ligger i Edsberg nära naturen. Hos oss är du som boende alltid i centrum och vi erbjuder dig en god omvårdnad. Här möts du av en varm och välkomnande atmosfär.

Kontaktuppgifter

Edsbergs äldreboende

Adress
Ribbings väg 28, 192 52 Sollentuna

Telefonnummer
08-128 241 11

E-post
annica.saren@solom.se

Fler kontaktuppgifter och mer om boendet

Edbergs äldreboende - AB SOLOM

Inriktning

Omvårdnadsboende: 60 platser
Demensboende: 40 platser

Driftsform

Drivs på uppdrag av Sollentuna kommun.

Presentation

Edsbergs äldreboende ligger i Edsberg nära naturen. Hos oss är du som boende alltid i centrum och vi erbjuder dig en god omvårdnad. Här möts du av en varm och välkomnande atmosfär.

Vi är ett levande äldreboende där det alltid finns någonting att göra, och du väljer själv vilka aktiviteter som passar just dig. Vi spenderar mycket tid utomhus, gärna på våra uteplatser med blommor, bärbuskar och egenodlad potatis. Eller så tar vi en kopp kaffe och umgås i solen. 

Boendemiljö

På Edsbergs äldreboende finns det sammanlagt 80 lägenheter, i två olika storlekar. Lägenheterna är fördelade på fyra olika våningsplan och i åtta olika enheter, med tio lägenheter per enhet. Varje enhet har en stor härlig balkong med utemöbler, ett kombinerat allrum med soffmöbler och en TV samt matsal.

Du bor i en egen lägenhet som du möblerar med dina egna möbler och andra kära ting. Säng och madrass ingår. På nedre botten har vi två aktivitetsrum där vi ofta anordnar olika aktiviteter. På baksidan av huset mot skogen finns en stor härlig uteplats. Anhöriga och vänner är alltid välkomna att besöka dig när du vill.

Kontaktmannaskap

Vi använder oss av kontaktmannaskap vilket innebär att en av våra medarbetare har huvudansvaret för dig och kontakten med dina närstående om du så önskar. Kontaktpersonen ansvarar för att dina behov som boende tillgodoses och att det i samverkan med dig skrivs en individuell plan för din vistelse. Vi ser närstående som en ovärderlig resurs och vi vill understryka att närståendes insatser alltid välkomnas.

Kost och måltider

Hos oss tillagas all mat av våra egna kockar. Maten är vällagad, näringsrik och anpassas efter dina enskilda behov. Svensk husmanskost är grunden i den mat som lagas.

Vi har matråd en gång i månaden där du som boende kan vara med och påverka matsedeln. Vi dukar även upp bufféer vid olika högtider och försöker ta tillvara alla festliga tillfällen för att duka upp till fest.

Hälso och sjukvård

Edsbergs äldreboende bemannas dygnet runt med sjuksköterskor, undersköterskor och vårdbiträden. Ansvarig läkare besöker verksamheten en gång per vecka samt vid behov. Jourläkare kan kontaktas dygnet runt.