Till navigation Till innehåll (s)
Vy över tegelhuset där Bergkälla äldreboende ligger.

Bergkälla (Rotsunda) - AB SOLOM

Bergkälla är ett vård- och demensboende i lantliga omgivningar i Sollentuna. Här finns både demens- och vårdboende.

Bergkälla äldreboende drivs av AB SOLOM. 

Kontaktuppgifter

Bergkälla

Adress
Bergkällavägen 82, 192 79 Sollentuna

Telefonnummer
08-128 249 41

E-post
shila.yasdani@solom.se

Inriktning

Demens- och omvårdnadsboende

Driftsform

Egen regi (LOV).

Presentation

Bergkälla är ett vård- och demensboende i lantliga omgivningar i Sollentuna. Här finns både demens- och vårdboende.

Jag vill komma till webbsidan för Bergkälla för att få mer information om boendet

Omvårdnad

Vi använder oss av kontaktmannaskap vilket innebär att en av våra medarbetare har huvudansvaret för dig och kontakten med dina närstående om du så önskar. Kontaktpersonen ansvarar för att dina behov som boende tillgodoses och att det i samverkan med dig skrivs en individuell plan för din vistelse. Vi ser närstående som en ovärderlig resurs och vi vill understryka att närståendes insatser alltid välkomnas.

Hos oss arbetar undersköterskor, vårdbiträden och sjuksköterskor veckans alla dagar. Vi har även tillgång till fysioterapeut och arbetsterapeut måndag-fredag, medan läkare besöker verksamheten en gång i veckan.

Aktiviteter och måltider

Det finns mycket att göra på Bergkälla. Du kan njuta av den härliga uteplatsen med blommor, bärbuskar och egna odlingar, eller ta en kopp kaffe och umgås i solen. Ofta har vi musikunderhållning och vi spelar gärna din favoritmusik till kaffetåren. Vi erbjuder även gymnastik, promenader, bingo, bio, körsång, högläsning och frågesport.

Maten på Bergkälla är vällagad, näringsrik och anpassas efter dina enskilda behov. Svensk husmanskost är grunden i den mat som serveras. Vid högtider dukar vi upp bufféer och försöker alltid ta tillvara alla festliga tillfällen för att duka upp till fest.

Boende

På Bergkälla bor du i ett lugnt område, nära skog, gårdar och ett vackert promenadstråk vid Norrvikens sjö. De hemtrevliga lägenheterna är fördelade på två våningsplan i alla väderstreck runt vår trevliga innergård. Varje avdelning, som består av 8-9 lägenheter, har luftiga och ljusa gemensamma utrymmen med matplats, kök, vardagsrum och altan mot innergården eller stor balkong.