Till navigation Till innehåll (s)
Bild på Attendo Johannesbergsvägen

Johannesbergsvägen (Silverdal) Attendo

Kontaktuppgifter, hitta hit och en egen presentation.

Boendet är helt nybyggt och har inflytt från den 4 januari. 

Vårt mål är att ge god omvårdnad och att varje dag ska kännas meningsfull. På Johannesbergsvägen vill vi lägga fokus på kultur och nöje. Vi har ett sinnesrum och samlingssal till aktiviteter, vi vill bilda kulturcirklar om litteratur, konst och nostalgitripper, kulturcafé, allsång, dans och spännande diskussioner om kulturlivet. 

Verksamheten drivs i egen regi av Attendo Sverige AB. Boendet har 54 platser. 

Kontaktuppgifter

Attendo Johannesbergsvägen

Adress
Johannesbergsvägen 1, 191 38

Telefonnummer
0766970717

E-post
josefin.kjellsson@attendo.se

Presentation 

Boendemiljö

Attendo Johannesbergsvägen består av sex gruppenheter, två enheter med allmän geriatrisk inriktning (multisjuka) och fyra enheter för personer med demenssjukdom. Varje enhet har nio lägenheter.

Varje lägenhet består av ett rum med trinettkök, handikappanpassat badrum med toalett och dusch, varje lägenhet är utrustad med ”media skåp” för att kunna ha tjänster såsom tv-abonnemang och internet. Varje enhet har gemensamma utrymmen såsom allrum (tv-rum), matsals del och stor balkong. I huset finns även en samlingssal och ett sinnesrum som ska nyttjas till aktiviteter och samvaro.

Om vår personal

All omvårdnads personal har utbildning och/eller lång erfarenhet av äldreomsorg, vi lägger stor vikt när vi rekryterar på personal som brinner för att hjälpa de äldre och jobba på ett individ anpassat sätt. Vi har legitimerade sjuksköterskor och rehabteam med fysioterapeut och arbetsterapeut.

Kost och måltider

Vi lägger fokus på god omsorg av hög kvalité och erbjuder aktiviteter och utevistelse, vi jobbar med konceptet ”God Mat” som innebär en varierad och näringsrik kost. Vi prioriterar måltidssituationen och vi sitter gärna med de boende för att samverka med det sociala samspelet mellan boende. Ett personligt bemötande ligger också i fokus.

Kontaktmannaskap

Vi jobbar med rutiner men vi är flexibla. Varje boende tilldelas en kontaktman som ska ha lite extra koll på den boende och håller kontakten med anhöriga vilket skapar trygghet och stabilitet både för boende och medarbetaren. 

Det geografiska läget

Attendo Johannesbergsvägen finns i Silverdal och Sollentuna. Det är ett lugnt område med närhet till natur och en liten sjö, det finns goda kommunikationer och närhet till Kista där det finns stor utbud av shopping, matställen, caféer och bio.