Till navigation Till innehåll (s)

Almvägen (Fågelsången) Attendo

Kontaktuppgifter, hitta hit och en egen presentation.

Kontaktuppgifter

Webbplats

Adress: Almvägen 41

Verksamhetschef: Ellen Malkoch

Tel: 070-000 16 04

 e-post: ellen.malkoch@attendo.se

Presentation 

Antal platser

Demens: 36

Omvårdnad: 18

Boendemiljö

Attendo Almvägen är ett livsstilsboende med inriktning mot Sport & Spa. Boendet har 54 moderna lägenheter fördelade på sex boendeenheter. Två boendeenheter är för äldre personer som behöver omvårdnad och fyra boendeenheter är för personer med demenssjukdom. Varje boendeenhet har nio fullvärdiga lägenheter och stor härlig balkong med utemöbler, ett allrum med soffmöbler och TV samt matsal och kök.

Alla lägenheter är utrustade med trygghetslarm samt höj- och sänkbar säng med madrass. I övrigt möblerar du med dina egna möbler. I anslutning till boendet finns fina promenadstråk.

Vi har inriktning Sport & Spa och sätter hälsa och välmående i fokus. Här kan du hålla dig aktiv i vårt gemensamma gym. Du kan även njuta av behandlingar och bad i vår spaavdelning. I sportbaren kan man ta något gott att dricka och följa favoritlaget via storbilds-TV.

Kontaktmannaskap

Hos oss får du en egen kontaktperson och en vice som ska vara ditt stöd i det dagliga och vara en länk till dina närstående. När du flyttar in hos oss gör vi en genomförandeplan där vi tillsammans beslutar om hjälpinsatserna och önskemål.

Kost och måltider

Maten som serveras är god och näringsrik. Det finns alltid två maträtter att välja mellan. Vi anpassar maten för den som har speciella behov och önskemål. I köken på boendeenheterna bakas även bröd och kakor vilket ger en behaglig doft. Du väljer själv om du vill äta i matsalen eller i din egen lägenhet.

Attendo har egen kostenhet som stödjer boendet.

Vi har regelbundna matråd där du som boende kan framföra dina önskemål på matsedeln.

Personal

På Attendo Almvägen finns en verksamhetschef och en planeringsledare. Boendet är bemannat med personal dygnet runt. Personalen utgörs av undersköterskor, vårdbiträden, aktivitetsledare och kostombud.

Hälso- och sjukvård

Sjuksköterska finns att tillgå alla veckans dagar. Kostnadsfri munhälsobedömning erbjuds årligen. Ansvarig läkare besöker oss regelbundet varje vecka samt vid behov. Vi har även tillgång till jourläkare. Rehabpersonal finns knuten till boendet.