Till navigation Till innehåll (s)

Nytorps växel- och korttidsboende (Tureberg) - AB SOLOM 

Kontaktuppgifter, hitta hit och en egen presentation.

Nytorp ligger centralt beläget i Sollentuna, nära pendeltåg & busstation. Vi erbjuder korttidsboende i en ljus, trevlig och trygg miljö. Vi har också en mysig innergård där vi vistas mycket under vår och sommar och anordnar aktiviteter.

Kontaktuppgifter

Nytorp

Adress
Sollentunavägen 169 191 47 Sollentuna

Telefonnummer
08-128 244 01

E-post
shila.yasdani@solom.se

Nytorps korttids- och äldreboende - AB SOLOM

Inriktning

Korttidsboende

Antal platser

Växelvård/Korttids med somatisk inriktning: 10
Växelvård/Korttids med inriktning demens: 10

Driftsform

Drivs på uppdrag av Sollentuna kommun.

Presentation

Nytorp ligger centralt beläget i Sollentuna, nära pendeltåg & busstation. Vi erbjuder korttidsboende i en ljus, trevlig och trygg miljö. Vi har också en mysig innergård där
vi vistas mycket under vår och sommar och anordnar aktiviteter med ex. musik och bingo.

Boendemiljö

Våra ljusa och nyrenoverade boenderum har egen toalett med dusch, TV, samt kylskåp. Ett låsbart värdeskåp finns också. Det finns tillgång till gemensam matsal samt allrum med TV. En stor möblerad balkong finns att tillgå. Här finns även ett träningsrum med träningsredskap och motionscykel.

 Vi erbjuder växelvårdplatser och avlastningsplatser för kortare tid.

Kontaktmannaskap

Vi använder oss av kontaktmannaskap vilket innebär att en av våra medarbetare har huvudansvaret för dig och kontakten med dina närstående. Kontaktpersonen ansvarar för att dina behov som boende tillgodoses, att en kontinuerlig kontakt hålls med dina anhöriga, samt att det skrivs en individuell plan för din vistelse. 

Kost och måltider

Vi värnar om att måltiderna ska vara både goda och näringsriktiga. Vi vill så långt som möjligt tillgodose dina egna önskemål om mat. I vår ljusa matsal finns stora möjligheter till gemensamma måltider. Vi uppmärksammar också högtider som midsommar, jul och påsk – då vi dukar extra tjusigt och serverar traditionell mat.

Hälso- och sjukvård

På Nytorp arbetar ett team bestående av undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och sjukgymnaster för att ge dig den vård och omsorg du behöver. Omvårdnadsansvarig sjuksköterska har det övergripande medicinska ansvaret. Sjuksköterska finns på plats mellan klockan 07.00-21.30 veckans alla dagar. Mellan klockan 21.30–07.00 ansvarar mobilt sjukskötersketeam för det akuta vårdbehovet. Fysioterapeut och arbetsterapeut finns här alla vardagar.