Till navigation Till innehåll (s)

Nytorps äldreboende (Tureberg) - AB SOLOM 

Kontaktuppgifter, hitta hit och en egen presentation.

Nytorps äldreboende ligger centralt beläget i Sollentuna centrum, nära pendeltåg och busstation. Vi har en mysig innergård där vi vistas mycket under vår och sommar.

Kontaktuppgifter

Nytorp

Adress
Sollentunavägen 169 191 47 Sollentuna

Telefonnummer
08-128 244 01

E-post
shila.yasdani@solom.se

Nytorps korttids- och äldreboende - AB SOLOM

Inriktning

Demensboende

Antal platser

Omvårdnad Demens: 9

Driftsform

Drivs på uppdrag av Sollentuna kommun.

Presentation

Nytorps äldre- och korttidsboende ligger centralt beläget i Sollentuna centrum, nära pendeltåg och busstation. Vi har en mysig innergård där vi vistas mycket under vår och sommar. Hos oss finns sjuksköterska, fysioterapeut och arbetsterapeut på plats alla vardagar. Här har alla rätt till integritet, självbestämmande och självständighet.

Boendemiljö

Våra ljusa och nyrenoverade boenderum har egen toalett med dusch, TV, samt kylskåp. Ett låsbart värdeskåp finns också. Det finns tillgång till gemensam matsal samt allrum med TV. En stor möblerad balkong finns att tillgå. Här finns även ett träningsrum med träningsredskap och motionscykel.

Vi anordnar olika aktiviteter som till exempel musikstunder, bingo och temakvällar. Vi strävar efter att ta tillvara de intressen och resurser som finns hos var och en, för att göra vistelsen så innehållsrik som möjligt.

Kontaktmannaskap

Vi använder oss av kontaktmannaskap vilket innebär att en av våra medarbetare har huvudansvaret för dig och kontakten med dina närstående om du så önskar. Kontaktpersonen ansvarar för att dina behov som boende tillgodoses och att det i samverkan med dig skrivs en individuell plan för din vistelse.

Kost och måltider

Vi värnar om att måltiderna ska vara både goda och näringsriktiga. Vi vill så långt som möjligt tillgodose dina egna önskemål om mat. I vår ljusa matsal finns stora möjligheter till gemensamma måltider. Vi uppmärksammar också högtider som midsommar, jul och påsk – då vi dukar extra tjusigt och serverar traditionell mat.

Hälso- och sjukvård

På Nytorp äldre- och korttidsboende arbetar ett team bestående av undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och sjukgymnaster för att ge dig den vård och omsorg du behöver. Omvårdnadsansvarig sjuksköterska har det övergripande medicinska ansvaret vilket bland annat innebär att hon ser till att läkarordinationer genomförs och utvärderas. Sjuksköterska finns på plats mellan klockan 07.00-21.30 veckans alla dagar. Mellan klockan 21.30–07.00 ansvarar mobilt sjukskötersketeam för det akuta vårdbehovet.