Till navigation Till innehåll (s)
-

Nytorps äldreboende (Tureberg) - AB SOLOM

Kontaktuppgifter, hitta hit och en egen presentation.

På Nytorp arbetar erfaren personal. Vi har bemanning dygnet runt för att ge dig den vård och omsorg du behöver. Vi erbjuder bland annat ett stort utbud av aktiviteter och ett träningsrum med redskap. Vi har även en härlig uteplats med många soltimmar, där spenderar vi mycket tid under vår och sommar.

Kontaktuppgifter

Nytorp

Adress
Sollentunavägen 169 191 47 Sollentuna

Telefonnummer
08-128 244 01

E-post
leila.alizadeh@solom.se

Nytorps korttids- och äldreboende - AB SOLOM

Inriktning

Demensboende

Antal platser

Demens: 9
Psykogeriatrisk inriktning: 8

Driftsform

Drivs på uppdrag av Sollentuna kommun.

Presentation

Nytorp ligger centralt i Tureberg, nära Sollentuna centrum och kommunikationer. Här erbjuds bland annat ett stort utbud av aktiviteter, ett träningsrum med redskap och en härlig uteplats med många soltimmar, där vi vistas mycket under vår och sommar.

På äldreboendet finns en boendeavdelning med psykogeriatrisk inriktning och en boendeavdelning för personer med diagnosticerad demenssjukdom.

Boendemiljö

Hos oss finns ljusa och inbjudande boenderum med egen toalett och dusch, samt kylskåp. Äter gör vi tillsammans i gemensam matsal. Vi har även flera allrum med TV där vi umgås. Vår stora möblerade balkong och den inbjudande uteplatsen med många soltimmar uppmuntrar till utevistelse. Vi har även ett träningsrum med träningsredskap och motionscykel.

Aktiviteter

Vi tar tillvara de intressen som finns hos var och en vid utformning av aktiviteter. För dig som bor hos oss anordnas t.ex. sittgymnastik, bingo, musik, frågesport, utflykter, temadagar och filmvisning.

Måltider

Vi erbjuder näringsrik och vällagad mat, anpassad efter de boendes behov. Svensk husmanskost är grunden i den mat vi serverar och det finns alltid två rätter att välja på. I vår ljusa matsal finns stora möjligheter till gemensamma måltider. Vi uppmärksammar högtider som midsommar, jul och påsk då vi dukar extra fint och serverar traditionell mat.

Hur vi arbetar

Hos oss arbetar undersköterskor, vårdbiträden och sjuksköterskor alla dagar. Vi har även tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut måndag-fredag. Läkare besöker verksamheten en gång i veckan. Vi arbetar med kontaktmannaskap vilket innebär att en utsedd medarbetare alltid har huvudansvaret för dig och fungerar som kontaktperson för dina närstående.