Till navigation Till innehåll (s)
Jättesmåkryp. Insektmodeller av Urban Wahlstedt
Uppleva & göra

Två nya utställningar på Stallbacken kultur i vår

Årets första utställningar på Stallbacken kultur bjuder på en närstudie av insekter och en konstnärlig gestaltning på gränsen mellan måleri och skulptur. I utställningen ”Jättesmåkryp” visar Urban Wahlstedt upp sina rörliga modeller av insekter. I utställningen ”Ett stycke tid” får vi se Tomas Nordbergs verk i olika tekniker och material.

Helgen 15-16 januari öppnar vårens två nya utställningar på Stallbacken kultur. Du hittar båda utställningarna på Landsnoravägen 42, Edsvik. Öppettiderna för båda arrangemangen är lördagar och söndagar kl. 11–16. Välkommen!

- Två otroligt intressanta utställningar öppnar nu i helgen. Det är glädjande att vi kan erbjuda säkra kulturaktiviteter. Vi har gjort anpassningar kring lokalerna och antal besökare för att möjliggöra kultur för alla sollentunabor och för besökare utifrån. Stallbacken är mer än ett fint besöksmål, det är Sollentunas kulturella hjärta som ska erbjuda en meningsfull fritid för barn och vuxna, säger Thomas Nyman (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Jättesmåkryp - Insektsmodeller av Urban Wahlstedt

Dockmakaren och scenografen Urban Wahlstedt levandegör olika insekter genom rörliga modeller i tjugo gångers förstoring. Utställningen invigs söndag 16 januari med två populärvetenskapliga shower om humlor kl 12.45 och 13.45. Passar både barn och vuxna. Begränsat antal platser så förbokning behövs.

Förbokning av show

Det finns även möjlighet att gå en tipspromenad och prova på att göra egna insekter. Utställningen pågår till 13 mars 2022.

Insekter

Ett stycke tid 

Konstnären Tomas Nordberg är utbildad på Konstfack och Konsthögskolan. I utställningen ”Ett stycke tid” visar han flärpar, pinnrusskor, modellteckningar och akvareller. En berättelse som oberoende av material handlar om att förstå, avbilda och leka med naturen. Utställningen invigs kl 12 lördag 15 januari och pågår till 6 mars 2022. Tomas Nordbergs visar upp verk i olika tekniker och material - akvarell, teckning, fotografi och skulptur.

Nordberg

Säkra besök på Stallbacken kultur

Antalet samtidiga besökare är 24 stycken i Konsthallen och 9 stycken i Galleriet.
Humleshowen ges i Ateljén – ingång i första porten, Max 15 personer per show.
Besök oss bara om du är fullt frisk

 

Till nyhetsarkivet