Till navigation Till innehåll (s)
Uppleva & göra

Sollentuna kommun stöttar föreningslivet

Kommunens föreningar står för en viktig del av fritidsaktiviteterna bland barn och unga. Sollentuna kommun stöttar föreningarna med fullt aktivitetsbidrag även när evenemang måste ställas in. Nu utreds möjligheterna till fler lösningar för att hjälpa föreningarna.

Rörelse och fysisk aktivitet är viktigt för både vår fysiska och psykiska hälsa. Det gäller inte minst barn och ungdomar, som riskerar att bli understimulerade när möjligheterna att delta i träningar och aktiviteter nu minskar. Föreningar och friskvårdsaktörer har i vissa fall tvingats pausa sin verksamhet eller helt avsluta säsongen.  Andra fortsätter att erbjuda träning både inomhus och utomhus precis som vanligt.  Flera föreningar har kreativa initiativ som erbjuder gratis fysisk aktivitet utomhus för alla som är friska.

- I Sollentuna ska det vara lätt att ha en aktiv fritid. Vissa föreningar har pausat sin verksamhet, vissa har avslutat sin säsong och vissa fortsätter på samma sätt som tidigare. Både majoritet och opposition är politiskt överens om att vi ska göra allt vi kan för att stötta föreningslivet, säger Magnus Ramstrand (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Föreningslivet får fullt aktivitetsbidrag tills vidare, trots att många aktiviteter ställs in. Kultur- och fritidskontoret har nu uppdraget att, tillsammans med föreningslivet, undersöka andra stödåtgärder för föreningslivet, för att säkerställa att barn och ungdomar får möjlighet till en mer aktiv fritid.

Till nyhetsarkivet