Information om coronaviruset

Folkhälsomyndigheten har nu beslutat om skärpta allmänna råd för Stockholms län.
Här finns kommunens samlade information.

Till navigation Till innehåll (s)
Sollentunavallen

Uppleva & göra

Sollentuna kommun ger fortsatt stöd till föreningslivet

Kommunens föreningar står för en viktig del av fritidsaktiviteterna bland barn och unga. Kultur- och fritidsnämnden har beslutat om ett ytterligare stödpaket till föreningslivet som innebär bland annat avgiftsfritt i idrottshallar och fotbollsplaner i barn- och ungdomsverksamhet.

Rörelse och fysisk aktivitet är viktigt för både vår fysiska och psykiska hälsa. I Sollentuna ska det vara lätt att ha en aktiv fritid. Därför har kultur- och fritidsnämnden beslutat om insatser för att hjälpa föreningslivet.

- Vi är medvetna om att föreningarna lider ekonomiskt av pandemins effekter. Aktiviteter ställs in, cuper blir inte av och stora evenemang drabbas. Därför är det angeläget för oss i kommunen att så långt det är möjligt underlätta för föreningslivet under den här krisen. Föreningslivet och det civila samhället är en av de viktigaste grunderna till ett gott samhälle. Därför är det viktigt att vi i dessa kristider, gör allt vi kan för att stödja föreningslivet och ta tillvara på kraften i det civila samhället, säger Magnus Ramstrand, KD, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Beslutet innebär att det blir avgiftsfritt för föreningar i idrottshallar och fotbollsplaner för barn- och ungdomsverksamhet från 1 september till 31 december.

Föreningslivet får fortsatt aktivitetsstöd till för barn- och ungdomsaktiviteter i samma omfattning som tidigare trots att pandemin begränsat aktiviteterna. Kultur- och fritidskontoret har fortsatta dialoger med föreningslivets företrädare.

- Det är mycket positivt att kultur- och fritidsnämnden ger fortsatt stöd för föreningslivet i Sollentuna! Viktigt att de ideella föreningarna får ett extra ekonomiskt stöd för sin verksamhet för att minska eventuella konsekvenser för i första hand barn- och ungdomsverksamheten, säger Eva Wiström, förvaltningschef på kultur- och fritidskontoret.

 

Till nyhetsarkivet