Till navigation Till innehåll (s)
Vy över Edsviken. På bilen är en klarblå himmel, ett mörkblått vatten, Edsvik slott samt Stallbacken

Vy över Edsviken. På bilen är en klarblå himmel, ett mörkblått vatten, Edsvik slott samt Stallbacken

Uppleva & göra

Musik, konst & dans när Kulturvaket intar Edsvik

Fredag 26 maj är det Kulturvak i Sollentuna. Då fyller vi Edsvik med musik, konst och dans. Under kvällen får du lyssna och titta på olika sorters musik. Du kan dansa, pyssla och äta gott samt besöka konstutställningar och slottet. Det är fri entré och vi lanserar även en app, missa inte det!

Sollentuna vibrerar av puls och liv när Kulturvaket kommer till Edsvik den 26 maj. Här kan du dansa själv till kubansk musik eller titta på en show med dansare från Kulturskolan. Njut av tonerna från de olika orkestrarna som deltar eller lyssna på när barnkören Sollentuna Voices tolkar musik av bland andra Sollentunasonen Ted Gärdestad.

Avsluta kvällen med att dansa till DJ Isra på Stallbacken så att gruset yr. Här finns något för alla åldrar! Om du vill få utlopp för din kreativa sida kan du släppa loss fantasin och skapa festivalpyssel i Atéljen. Sollentuna kulturskola spelar kammarmusik som lotsar dig genom Konsthallen och Galleriet. Där pågår konstutställningar av Ateljéföreningen Edsvik och Ung Salong med temat Blå.

- Vi är oerhört glada över att kunna tillgängliggöra kulturen för Sollentunas invånare. Till Kulturvaket är alla välkomna och eftersom evenemanget är kostnadsfritt har alla också möjlighet att delta, vilket vi tycker är väldigt viktigt, säger Thomas Nyman (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Edsbergs slott har öppet hus under hela Kulturvaket så passa gärna på att strosa runt i de anrika lokalerna. Här bjuder Skimra sångkvartett på folkmusik i arrangemang av Kraja. Dessutom lanserar vi appen "Upptäck historien". Det är ett samarbetsprojekt mellan Stockholms läns museum och Sollentuna kommun.

Om du behöver fylla på energinivåerna så hittar du olika foodtrucks på området. Du kan även köpa hembakad fika eller ta en glass på Gelaterian. Dessutom håller handelshuset Logen öppet.

Se hela programmet 

Till nyhetsarkivet