Information om coronaviruset

Folkhälsomyndigheten har nu beslutat om skärpta nationella råd för hela Sverige.
Här finns kommunens samlade information.

Till navigation Till innehåll (s)
Kritor och målarblock
Uppleva & göra

Kreativt skapande på Stallbacken

Lördag 29 februari öppnar Sollentuna kommun Skaparverkstan på Stallbacken i Edsvik. En kreativ verkstad där barn tillsammans med vuxna kan skapa fritt med olika material. Skaparverkstan har öppet på lördagar och söndagar och ingen föranmälan behövs. Välkommen!

Nu öppnar Sollentuna kommun upp Skaparverkstan på Stallbacken i Edsvik. En kreativ verksamhet där båda barn och unga får möjlighet att utforska och skapa i olika material så som trä, papper, deg, pärlor och färg. För den som behöver handledning finns personal på plats. Materialet ingår i entréavgiften.

- Nu tar vi ännu ett steg i att skapa mer aktiviteter inom Edsviksområdet. Vi tycker det är viktigt att det finns aktiviteter för alla, även barn. Vi vill att Edsvik ska upplevas som ett vardagsrum för alla i Sollentuna. Vi behöver aktiviteter som också barnfamiljer kan känna sig delaktiga i, säger Magnus Ramstrand, KD, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Entréavgiften för skaparverkstaden är 80 kr per barn och timme. Ingen föranmälan krävs, det är drop in i mån av plats. Verkstaden håller till på Konsthall väst på Stallbacken, adress Landsnoravägen 42, Edsvik. Öppettiderna kommer att vara lördagar och söndagar kl. 11–16. Verksamheten passar barn från 4 år och man går barn och vuxna tillsammans, max två barn per vuxen.

- Här kan man tillsammans använda material och förverkliga idéer som kanske är svårare att pyssla med hemma. Den fria kreativiteten och gemensamt skapande står i fokus och verksamheten kommer arbeta mycket med återvinning i både inredning och material, säger Maria Stadell, producent på Stallbacken kultur.

Till nyhetsarkivet