Till navigation Till innehåll (s)
Uppleva & göra

Inställda evenemang under våren

Flera evenemang och högtider kommer att ställas in med anledning av coronaviruset. Under våren ställer Sollentuna kommun in valborgsmässofirandet på Stallbacken, nationaldagsfirandet i Edsbergsparken och flera andra arrangemang.

Regeringens beslut om förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer innebär att många evenemang måste ställas in. Förbudet gäller både inomhus och utomhus, vilket innebär att flertalet av vårens evenemang ställs in, på grund av coronaviruset. De evenemang som hittills är inställda är valborgsmässofirandet på Stallbacken, nationaldagsfirandet i Edsbergsparken och skolavslutningsfesten School’s Out på Arena Satelliten.

- Det är otroligt tråkigt att ställa in så populära evenemang. Det leder också till svårigheter för våra föreningar att bedriva sin verksamhet nu när evenemang och intäkter från evenemang försvinner. Men det är otroligt viktigt att vi på alla sätt ser till att minska smittspridningen som vi ser i samhället idag, säger Magnus Ramstrand (KD), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

För aktuell information om hur Sollentuna kommun arbetar kring Corona samt fler inställda arrangemang. 

Till nyhetsarkivet