Till navigation Till innehåll (s)
Rosa text där det står: Funkisfestivalen. Mot en renbågsfärgad bakgrund.
Uppleva & göra

Fullsatt under årets Funkisfestival

Funkisfestivalen är en stor sångtävling för personer med funktionsvariation. Tävlingen avgjordes i en fullsatt lokal i Arena Satelliten den 18 mars. Årets vinnare i Sollentuna blev Hampus Sundqvist med den egenskrivna låten "Solklart". För Hampus väntar nu semifinal i april.

Elva deltagare tävlade om att representera Sollentuna i kommande semifinalen av Funkisfestivalen. Alla deltagare sjöng en låt de själva valt, flera av låtarna hade deltagarna skrivit själva. Deltagarna kompades av ett svängigt band med lärare från Sollentunas kulturskola.

På plats fanns även en jury bestående av medarbetare från kultur- och fritidskontoret, Tomas Andersson från Kulturverkstan och artisten Shirley Clamp. Efter varje bidrag framförde juryn sin motivation till artisterna. Hela festivalen leddes av konferenciererna Maria Stadell och Marcus Möller från kulturskolan.

Årets deltävling var fullsatt och uppskattades stort av den engagerade publiken. Vinnaren av tävlingen röstades fram av publiken.

Årets vinnare Hampus Sundqvist tävlade med sin låt Solklart, som han skrivit tillsammans med Mikael Hjelte. Hampus har tävlat i Funkisfestivalen tidigare.

Den peppande publiken som bjöd på hurrarop under hela tävlingen, var eniga om att det var Hampus som var årets vinnare. Hampus kommer tävla i kommande semifinaler som hålls på Nalen i Stockholm, den 9 och 10 april.

Större lokal från nästa år

Sollentuna kommun är medlem i föreningen Funkisglädje som arrangerar finalen i Funkisfestivalen. Deltävlingen i Sollentuna arrangeras av kultur- och fritidskontoret och har hållits under flera år.

Inför nästa år finns planer på både en större lokal och att flytta evenemanget till en senare tid. Detta för att göra det möjligt för fler Sollentunabor att få uppleva den uppskattade musiktävlingen.

Till nyhetsarkivet