Till navigation Till innehåll (s)
Ninnie Schröder
Uppleva & göra

Fotoutställning på Stallbacken kultur

Lördag 27 november öppnar utställningen Fragments of past and present  med fotografi av Ninnie Schröder. Utställningen visas på Stallbacken kultur på Edsvik 27 november 2021 - 9 januari 2022

I sin bildvärld utforskar Ninnie Schröder fotografiets gränser och förmåga att berätta och förmedla känslor. Berättelserna bygger ofta på ett känslomässigt värde där verklighet och fantasi glider ihop i en visuell drömvärld som har sitt fäste i naturen eller i en gestalt. Platser, ting och minnen blir till nya tidsfragment och leder tanken vidare utanför fotografiets ramar. I fotograferingsprocessen blandas både material och olika tillvägagångssätt för att skapa nya uttryck och stämningar.

Ninnie Schröder (f.1986) är uppvuxen i Sollentuna och har en kandidatexamen i fotografi från Yrkeshögskolan Novia i Finland. Hon arbetar med konstnärliga projekt och även som frilansfotograf. 2009 tilldelades hon Boris Kunos stipendium för sitt dokumentation av Väsjöområdet i Sollentuna innan den stora stadsplaneringen startades där. Har sedan 2005 ställt ut både i Sverige och utomlands.

Utställningen invigs lördag 27 november kl 12 av Thomas Nyman (KD), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden

Stallbacken kultur har öppet lördagar och söndagar kl 11-16. Fri entré

Läs mer om utställningen och öppettider här

 

Till nyhetsarkivet