Till navigation Till innehåll (s)
Grupp som håller händerna i luften
Uppleva & göra

Nominera och ansök till årets priser och stipendier

Från kultur och konst till idrott och byggnadsvård. Sollentuna kommun erbjuder ett brett utbud av stipendier, utmärkelser och priser för att uppmuntra och stödja olika områden av samhället. Skicka in din ansökan eller nominera en person som du tycker har gjort en viktig insats.

Det är viktigt att uppmärksamma och hedra personer som har gjort en insats för samhället. Sollentuna kommun erbjuder dessa priser och stipendier för att uppmuntra och stödja framgångsrika projekt och arbete som bidrar till kommunens utveckling.

Ansökningsperioden för kommunens utmärkelser, priser och stipendier är öppen till och med den 1 oktober.

Ansök om stipendier

Stipendiet Ung kultur

Stipendiet ska uppmuntra ungas insatser och skapande inom olika konstområden som litteratur, film, dans, konst, foto, musik, mode och teater.

Stipendiet Ung idrottsutövare

Stipendiet ska stödja och uppmuntra unga idrottsutövare att utveckla sin idrottsliga förmåga och målmedvetet satsa för att nå framgång och tillhöra toppnivån inom sin idrott.

Boris Kunos fotostipendium

Stipendiet ska användas som bidrag till kostnader i samband med fotoprojekt i Sollentuna. Stipendiet är uppkallat efter Sollentunafotografen Boris Kuno för att hedra hans dokumentation av Sollentuna i fotografisk bild.

Släkten Rudbecks stipendium

Släkten Rudbecks stipendium ges till lokalhistorisk forskning med anknytning till Sollentuna kommun. Du kan söka upp till 10 000 kronor. 

Nominera eller ansök till priser och utmärkelser

Kulturpriset

Sollentuna kommuns kulturpris ska uppmärksamma förtjänstfull konstnärlig verksamhet, bildningsverksamhet och kulturminnesvårdande verksamhet. Kulturpriset ska tilldelas person folkbokförd i Sollentuna kommun.

Årets föreningsledare

Utmärkelsen Årets föreningsledare tilldelas person som genom värdefull ledargärning utvecklat Sollentunas föreningsliv.

Årets initiativtagare

Utmärkelsen Årets initiativtagare tilldelas person som på eget initiativ och på ett framträdande och kreativt sätt har utfört en prestation inom kultur- och fritidsnämndens verksamhetsområde.

Byggnadsvårdsdiplomet

Diplomet utdelas till person, organisation eller företag som har vårdat och bevarat äldre byggnader, byggnadsmiljöer eller hantverkartekniker, anpassat nybebyggelse eller på annat sätt främjat byggnadskulturen i Sollentuna. 

Sofia Magdalenas sköld

En hedersbelöning till en person eller organisation för lovvärd insats inom kultur- och fritidsnämndens verksamhetsområde.

Ansök och nominera till kommunens stipendier, priser och utmärkelser

Till nyhetsarkivet